En Sıcak Konular

Malazgirt’te 1071 dekar alan ağaçlandırıldı

12 Haziran 2013 16:41 tsi
Muş'un Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Bulanık ve Malazgirt ovalarının sulanması ve enerji üretimi için baraj yapımı için Devlet Su İşleri (DSİ) uzmanlarının bölgede inceleme yaptığını açıklayarak, 1071 dekar alanın ağaçlandırılacağını söyledi.



  Kaymakam Muhammed Gürbüz, ilçelerinde 1071 dekar alanın ağaçlandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında arazi tahsisinde son aşamaya gelindiğini kaydetti. Gürbüz, Malazgirt ve Bulanık ovalarının sulamasını sağlayacak ve enerji üretecek bir barajın yapımının da gündemde olduğunu açıkladı.

    Malazgirt ilçesinde lav edilen 109'uncu Topçu Alayı'na ait 2 bin dekar arazinin 1071 dekarı ağaçlandırılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Muş Milletvekili Muzaffer çakar'ın hatırlatması sonucu başlatılan girişimlerin neticesinde ilçeye önemli bir yeşil alan kazandırılması sağlanacak.

    Açıklamalarda bulunan Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 1071 Malazgirt Zaferi'ne atıfta bulunularak oluşturulacak 1071 dekarlık ağaçlandırma alanının ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Gürbüz, "Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, ilçemizde ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili olarak bir talimat verdi. Malazgirt ilçesine yakışacak ve ağaç kültürünü sevdirmek adına 1071 dekar alanda ağaçlandırma yapılması için talimat verdi. Orman İşletme Müdürlüğü ile bizim ilçemizdeki görevli arkadaşlarımız bu konu ile ilgili olarak bir çalışma yaptılar. Önceden 109'uncu Topçu Alayı olarak kullanılan ve daha sonra alayın lav edilmesinin ardından hazine arazisi olarak kalan bölge de tek parça olarak 1071 dekar arazi mevcut durumdadır. Bu bölgede 2 bin dekar alan bulunmaktadır. Ancak biz bu arazileri gelecekte kamu yatırımlarını değerlendirme noktasında boş tutuyoruz. Ama şu anda talep edilen 1071 dekar alanını tahsis etmek üzereyiz. Bu alan tamamen ağaçlandırılmış olacak" dedi.

    MALAZGİRT VE BULANIK OVALARINI SULAYACAK BARAJ GÜNDEMDE

    Kaymakam Gürbüz Malazgirt ve Bulanık ovalarını sulayacak aynı zamanda enerji üretebilecek bir barajın yapımı için DSİ tarafından bölgede inceleme yapıldığını da açıkladı. Gürbüz, "Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, yaklaşık on ay önce Muş'la ilgili yapılacak yatırımlarla ilgili olarak bir karar vermişti. Sayın Bakanımız o gün sadece Malazgirt'te ağaçlandırma çalışması değil, Malazgirt ve Bulanık ovalarının sulanması içinde elektrikte üretebilecek bir sulama barajının da yapılması idi. Bu talimat çerçevesinde DSİ Bölge Müdürlüğü'nden görevliler gelerek gerekli incelemeleri yaptılar. Baraj yapılacak en uygun alanları tespit ettiler. Bu yatırımında kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs