En Sıcak Konular

Bakan Özak: Bana göre Gül cumhurbaşkanı olacak

31 Temmuz 2007 16:30 tsi
BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Özak, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olup olmayacağının, Başbakan Erdoğan’ın kabineyi belirlemesiyle açığa çıkacağını belirterek, “Bana göre olacak” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Bakanı Faruk Özak, soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı süreci konusunda değerlendirmelerde bulunan Özak, “Meclis başkanı seçilsin. Sayın Cumhurbaşkanı cumartesi veya pazar günü Başbakanımıza görevi verebilir. Abdullah beyin olup olmayacağı, Başbakanımızın yapacağı bakanlar kurulu kadrosundan belli olur. Bana göre olacak” dedi.

Abdulatif Şener’in adının DP ile anılmasıyla ilgili olarak da konuşan Özak, “Yok canım. Abdüllatif Şener AKP’nin programını hazırlayan siyasetçi ve hala bakanlar kurulunun üyesi. Bu konuda yorum yapmaya gerek yok” diye konuştu.

‘HALKA SAYGILI OLMAK LAZIM’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “12 Nisan’da söylediklerimizin arkasındayız” açıklamasını da değerlendiren Özak, “Genelkurmay Başkanımızın ne söylediğini tam olarak bilmediğimden dolayı yorum yapamam. Ancak şu var. Herkes gördü ki demokrasiye, halka saygılı olmamız gerekiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, Kemal Atatürk’ün ifadesiyle buna saygılı olmalıyız. Biz de uzlaşmayla işin çözüleceğini görüyoruz. Bu konuda zaten uzlaşacağız” dedi.

Bakan Özak, meclise bağımsız milletvekili olarak giren, DTP’lilerle ilgili olarak da, “Orası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Oraya giren aklını başına toplayacak. Öyle söylemlerle, o eski türlü davranışlarla bu işin gitmeyeceğini umarım onlar da anlamışlardır. O işin kuralı var, meclis iç tüzüğü var. Ona göre davranmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs