En Sıcak Konular

Bakan Kılıç, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi

9 Haziran 2013 15:59 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Gezi Parkı Eylemleri'yle ilgili olarak herkesin duracağı yeri çok iyi belirlemesi gerektiğini ifade ederek, terör örgütü bayrağı ile çevreci eylem yapılamayacağını söyledi.



17. 'Akdeniz Oyunları' kapsamında Mersin'de yapımı tamamlanan tesislerin açılışına katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Adana'ya gelen Bakan Suat Kılıç, Adana Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taksim'deki 'Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'ye yayılan eylemleri de değerlendiren Kılıç, "Az önce havaalanını dolduran kalabalığın içinde dolaştım. Onların coşkusuna tanıklık ettim. Herkesin söylediği şu; Gün demokrasiye sahip çıkmaya günüdür, gün Tayyip Erdoğan'ın arkasında sapasağlam durma günüdür. Vatandaşlarımızın sağduyusuna güvenmek lazım" dedi.

  Vatandaşların, sokaktaki eylemleri iki kategoriye ayırdığına işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biri; gerekten samimi anlamda çevreden ağaçtan yana tavrı olanların hukukun ve demokrasinin sınırları içinde kalan eylem ya da tepkiler. Diğeri; çevreci yaklaşımları bahane eden istismarcıların, yasadışı ve bölücü örgüt bayrakları ile yapmakta oldukları yasadışı oldukları eylemler. Vatandaşlarımızın sağduyusu ikisini birbirinden ayırdı. Şimdi ben meydanlardaki sağduyusunun da bu ikisini birbirinden ayırması ümit ve temennisi içindeyim" diye konuştu.

  "Terör örgütü bayrağı ile çevreci eylem yapılmaz" diyen Kılıç, "Bölücü ve yasadışı örgütler ile terörist saldırısı bilinen örgütlerin bayrakları, flamaları, yandaş ve sloganları ile çevreci eylem yapılmaz. Herkesin bu noktada durması gereken yeri iyi belirlemesi lazım" ifadesini kullandı.

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs