En Sıcak Konular

KKTC, AB'den gelen parayı mayın temizlemede kullanacak

31 Temmuz 2007 15:21 tsi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıslı Türklere ayrılan Avrupa Birliği (AB) mali yardımından, ara bölgedeki kara mayınlarının temizlenmesi için kaynak ayrılmasının Mali Yardım Tüzüğünün amacına ters düştüğünü, ancak kaynak bulunamaması hal

Erçakıca, "Bu bir jest olarak da değerlendirilmelidir. Bu davranışımızla mayın temizliğinin sürmesine verdiğimiz önemi gösterdiğimize inanıyoruz.
     
Bu davranış Kıbrıs’taki güvenliğe verdiğimiz önemin de bir göstergesidir" dedi.
     
Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, Kıbrıs Türk tarafının, ara bölgedeki kara mayınlarının temizlenmesi faaliyetlerinin devamı için AB Mali Yardımı’nın 4 milyon avroluk bölümünün kullanılmasına onay verdiğini anımsatarak, Mali Yardım Tüzüğünün, Kıbrıs Türk halkının ekonomik kalkınmasını amaçladığına, 259 milyon avroluk mali yardımın da bu tüzük kapsamında harcanmasının öngörüldüğüne işaret etti.
     
Erçakıca, "Ne var ki, adadaki mayın temizleme faaliyetlerinin finansman sorunu nedeniyle tıkanması önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştı.
     
Mayın temizleme faaliyetlerini sürdüren ekibin, bu sorun nedeniyle adadan ayrılması gündeme gelmiş bulunuyordu" dedi.
     
    
"BİZ TEKLİF ETMEDİK"
     
Erçakıca, bir soru üzerine, AB Mali Yardımının bu amaçla kullanılması teklifini AB yetkililerinin yaptığını, Kıbrıs Türk tarafının ise onay verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
     
"Biz teklif etmedik. Başta bizim de amacına ters düştüğüne dair bir endişemiz vardı. Bu endişemizi de dile getirdik. Ancak daha sonra mayın temizleme faaliyetlerinin durması, geleceğinin de belirsizliğe itilmesi tehlikesi taşıdığından dolayı 4 milyon avronun kullanılmasına onay verdik." Hasan Erçakıca, başka bir soruyu yanıtlarken, 4 milyon avro ile mayın temizleme çalışmalarının tamamlanmasının beklenmediğini, mayın temizleme çalışmalarının tamamlanması için en az 4-5 milyon avroluk bir ek kaynağa daha ihtiyaç duyulacağı yönünde bilgi aldığını kaydetti.
     
Erçakıca, başka bir soruya karşılık, AB Mali Yardımının 1.5 milyon avroluk bölümünün de Türk tarafının önerisiyle kayıplarla ilgili projede kullanıldığını anımsattı.
     
milliyet

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs