En Sıcak Konular

YAŞ'ta hangi komutanlar terfi edecek?

31 Temmuz 2007 15:02 tsi
YAŞ'ta hangi komutanlar terfi edecek? Yüksek Askeri Şura, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin terfi ve emeklilik durumlarını değerlendirmek üzere toplanıyor. Peki hangi komutanlar terfi edecek?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak ve 4 Ağustos'ta sona erecek YAŞ'a Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanı olarak katılacak.

BÜYÜKANIT İLK KEZ BAŞKANLIK YAPACAK

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumlarını değerlendirmek üzere yarından sonra toplanacak. 4 Ağustos'ta sona erecek YAŞ'a Orgeneral Yaşar Büyükanıt,bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanı olarak katılacak.

BÜYÜKANIT VE BAŞBUĞ YERİNDE KALACAK

Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeral Işık Koşaner görevlerinde bir yıl daha kalacaklar.

KOŞANER 2010'DA KOMUTAN

Gelecek yıl emekli olacak Orgeneral Büyükanıt'ın yerine, Orgeneral Başbuğ iki yıl görevde kalacak.Başbuğ'dan sonra ise Orgeneral Koşaner göreve gelecek. Koşaner'in 2010-2014 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

28 ŞUBAT'IN KOMUTANI

Geçen yıldan temditli, 28 Şubat'ta tankları yürüten komutan olarak bilinen şimdiki Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun orgeneral olması bekleniyor

HUDSON'IN TARTIŞMALI KOMUTANI

Hudson Enstitüsü'ndeki toplantıyla adı gündeme gelen Genelkurmay Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin Korgeneral olması bekleniyor

ANNAN PLANI'NIN MÜZAKERECİSİ

Kıbrıs'ta Annan Planı müzakerelerine TSK adına katılan Tuğamiral Mücahit Şişlioğlu'nun koramiral olması bekleniyor.     

DENİZ VE HAVADA GÖREV DEĞİŞİMİ

Bu yıl emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç gelecek.Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atanacak.

BEKAR PAŞA EMEKLİ OLUYOR

Kara Kuvvetleri’nde, "Bekar Paşa" olarak bilinen Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın da emekli olmaları bekleniyor.

KARARGAHTAN KITAYA ÇIKACAKLAR

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Arslan Güner, Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'nun da karargahtan kıtaya çıkmaları bekleniyor.

YARGILANAN KOMUTAN

Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı inşaat ihalesinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle askeri mahkeme tarafından 11 ay 25 gün hapis cezasına çaptırılan ancak bu cezası ertelenerek paraya çevrilen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı’nın da durumu YAŞ'ta görüşülecek.

KARA KUVVETLERİ'NDE SIRA BEKLEYENLER

YAŞ'a bu yıl giren Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Güner ve Ankara Garnizon ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk de Kara Kuvvetleri’nde boşalacak üç orgenerallik için terfi bekleyenler arasında.

JANDARMA'DA GÖREV DEĞİŞİMİ

Jandarma Genel Komutanlığı’nda da iki yıldır temditli olan Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu’nun emekli olması bekleniyor. Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fikret Demirtaş da YAŞ'a korgenerallik için girecek.

DENİZ'DE YARIŞ VAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda geçen yıldan temditli Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit ve bu yılki YAŞ'a giren Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu yarışacak

HAVA'DA DA YARIŞ VAR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise geçen yıldan temditli Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay ile bu yıl terfi sırası gelen 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı ile 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Erol Ortaç yarışacak.

Milliyet



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs