En Sıcak Konular

CHP'den Gül'e 'aday olma' mesajı

31 Temmuz 2007 14:44 tsi
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ''sağduyusuna güveniyorum'' dediği Abdullah Gül'ün Köşk için aday olmayacağını öne sürdü. Sevigen ilginç bir benzetme yaptı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ''Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ün dayatması devam edecekse, biz bu seçimi niye yaptık?'' dedi.

TBMM'de milletvekili kaydını yaptıran Sevigen, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sevigen, "Genelkurmay Başkanı'nın dün akşam yaptığı açıklamayı, Abdullah Gül'ün adaylığına karşı oldukları şeklinde mi değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ben diyorum ki; sağduyusuna güveniyorum, Sayın Gül aday olmayacaktır, olmaması gerekir. Türkiye'yi bu ortamda germemek lazım" yanıtını verdi.

"Eğer Sayın Gül aday olacaksa; bu yürüyüşler, bu seçimler niye yapıldı?" diye soran Sevigen, "Bermuda üçgeni; Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül. Bundan kurtulmak için, uzlaşmak için yapıldı bu iş. Bütün düşüncem, Sayın Abdullah Gül'ün özverili davranarak, partisinden önce ülkeyi düşünerek, aday olmayacağını düşünüyorum. Umarım yanılmam" ifadesini kullandı.

"Uzlaşma kültürü şart"

"Türkiye'de oyunuz ne olursa olsun, üst kademe de olsa uzlaşma kültürünün yerleşmesi lazım" diyen Sevigen, "Ama dayatmayla geldiğiniz zaman; işte asker, 'Daha önce söylediğim sözün arkasındayım' diyor. Öyle bir şey söyleyeceklerdir, eğer siz dayatma zihniyetine devam ederseniz..." dedi.

Sevigen, "Ana muhalefet partisi, daha başından beri 'Uzlaşalım' diyordu. Bu devam edecektir. Ama böyle bir uzlaşma kültürünü AKP'de görmüyorum. Böyle kilitlenmiş olan bir Türkiye'de, eline geçirdiği belli bir oydan sonra 'daha çok dayatmacı' olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

"İnanıyorum ki, Abdullah Gül bu dönem cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır" diyen CHP'li Sevigen, "Kendisi, Türkiye'nin bu gerilmiş ortamında vazgeçerek, bir jest yaparak, bir kere daha Türkiye'yi daha fazla germeden, Türkiye'yi daha fazla kutuplaştırmadan nezaketle, 'Ben denedim. Türk halkı da beni meydanlarda destekledi ama Türkiye'nin selameti için uzlaşma kültürünü benimsediğimiz için ben aday olmayacağım' diye açıklama yapacaktır" dedi.

"CHP'ye sahip çıkmak lazım"

Mehmet Sevigen, CHP'li muhaliflerin hareketiyle ilgili soruyu yanıtlarken de "Eleştiri her zaman olur. Sağ çöktü. 'DP bir çınar diyordunuz' ama koskoca DP çöktü gitti" diye konuştu.

CHP'nin Parlamento'da, bütün Türkiye'nin dayanacağı tek nokta olduğunu iddia eden Sevigen, "Sizin de öyle... Var mı başka dayanacağınız nokta? AKP'nin bütün dayatmalarına, daha dün gelir gelmez milletvekili olmanın bedelini ödeyen bir anayasa hukukçusu milletvekilinin söyledikleri yenilir yutulur şeyler mi? Bunlar, bedel ödemektir" dedi.

"Türkiye, önümüzdeki dönemde daha kötü günler görecektir" diyen Sevigen, "Bu yüzden CHP'ye sahip çıkmak lazım. CHP, bunlara karşı tek kale. CHP'yi koruyup kollamak gerekir. En çok da medya korumalı. Maalesef seçimlerde yardım etmediniz ama... Biz, Mustafa Kemal'in emanet ettiği ülkeyi taşıyamadık ki bunlar iktidara geldi. Orada hatayı kendimizde de aramalıyız. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Haber7



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs