En Sıcak Konular

Bağış: Artık polis de evine gitmek istiyor

6 Haziran 2013 17:33 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı eylemlerine yönelik "Önemli olan artık bu ülkenin istikrarı için, refahı için hepimizin bir kez daha bu ülkenin çıkarlarının hepimizin çıkarlarının önünde olduğunu görmemiz gerekir. Gö



Egemen Bağış, Ortaköy'deki çalışma ofisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bülent Arınç'ın Gezi Parkı'na yönelik yaptığı açıklamaları hakkında bilgi veren Bağış, "Sayın Bülent Arınç Başbakan yardımcımızdır. Şu anda başbakanımız yurtdışında olduğu için vekalet etmektedir. Bülent Beyin açıklamaları gayet nettir. Bu konuda tartışmaya gerek yoktur. İşin aslı ortada. İyi niyetle başlayan bir olayı, kötü niyetlilerin provoke ettiği edip boyutları çok farklı yerlere taşınmıştır. Vatandaş Türkiye'de muhalefet etme ihtiyacını kendi eline almayı hissetmiştir. Ümit ediyorum ki Türkiye'deki muhalefet partiler buradan alması gerekenleri alırlar. Ya da bu eylemleri yapan arkadaşlar bir muhalefet partisi oluştururlar." ifadelerini kullandı.

Bu süreçten alınması gereken önemli mesajlar olduğunun altını çizen Bağış, "Herkes üzerine düşeni yapsın. Önemli olan artık bu ülkenin istikrarı için, refahı için hepimizin bir kez daha bu ülkenin çıkarlarının hepimizin çıkarlarının önünde olduğunu görmemiz gerekir. Gösteriler eylemler biterse, zaten polisimiz de evine gitmek istiyor. Bunlarla ilgili sayın başbakanımızın da değerlendirmeleri olacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin standartlarını yükseldiğini ifade eden Bağış, "Türkiye güzel bir şekilde ilerlerken yaşanan bu olaylar 3 – 5 ağaçla alakalı olaylar değildir. Başka organize işler vardır. Onlar da vakti zamanı geldiğinde sizlerle paylaşılacaktır. Ben şuna inanıyorum. Bu gösterilere katılanların büyük çoğunluğu iyi niyetlerle katılmıştır. Ama maalesef bunları istismar için kullanılan çabalar vardır. Vakti zamanı gelince sizlerle paylaşılacaktır." diye konuştu.

Gezi Parkı'nı eylem yapanların arasında Amerikan Büyükelçiliğine saldırıda bulunanların da aralarında bulunduğuna yönelik soruya ise Bağış, "Doğrudur. Bahsettiğimiz Amerikan Büyükelçiliğine saldıran terör örgütü ki adını anmak istemiyorum. Ben medyadan da özellikle rica ediyorum. Bunların isimlerini anarak ekmeklerine yağ sürmeyelim." şeklinde cevap verdi.

Bağış sözlerini şöyle sürdürdü; "AB reformları konusunda attığımız adımlara bakarsanız Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görürsünüz. 20 yıl evvel bu ülkede insanlar kendi etnik kökenlerini dile getirmeye korkuyorlardı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Alevi vatandaşlarla bir sofraya oturan Başbakan gördük. Atatürk'ten sonra ilk defa cemevine giden bir cumhurbaşkanı gördük. 112 yıl sonra Sümela'da Ortodoks vatandaşlarımıza ayin yapabilmelerini tanıdık. AB Bakanlığımızın bu binası dahil vakıflar meclisimizin aldığı kararlar çerçevesinde Ortaköy Rum Ortodoks vakfına iade edilecektir. Biz bile bu binada bakanlık olarak ya kiracı olacağız ya da vakıfla anlaşamazsak başka bir yer bakacağız."

(CİHAN)

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs