En Sıcak Konular

KCK davasında savunmalara devam edildi

5 Haziran 2013 17:46 tsi
Terör örgütü KCK 'nın 111'i tutuklu toplam 205 sanıklı davası, Silivri Cezaevi karşısında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan yeni duruşma salonunda İstanbul görüldü.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Çiğdem Kılıçgün Uçar, davadaki kadınlar adına ortak savunma yaptığını söyledi. İddianamede Kürt halkının ve BDP'nin mücadelesinin görülmediğini belirten Uçar, "Bu iddianamede Kürtlerin mücadelesine ve Kürtlere tahammülsüzlüğü görüyoruz. Partimiz kendi içinde farklı kesim ve sendikalardan oluşuyor." ifadesini kullandı.

Mevcut bütün sorunlara kadın bakış açısıyla baktıklarını ve çözüm ürettiklerini belirten Uçar, "Ne yazık ki sistem, kadınların içinde bulunduğu her yapıyı potansiyel 'terörist' faaliyet olarak ele alıyor. Kadınlar olarak barış çağrısı yapıyoruz. Operasyonların son bulmasını istiyoruz. Bizler yaşadığımız kan dondurucu felaketlere rağmen hiçbir zaman yok etme, bitirme dilini kullanmadık ve böyle çağrılar da yapmadık." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Tacettin Karagöz de "Bir halk kabul edilmemişse, o halk ne yaparsa yapsın, kendisini nasıl ifade etmeye çalışırsa çalışsın suçlu olacaktır. Burada 204 arkadaşımında bu zihniyete göre BDP'ye üye olmaları yasadışı görülmüştür. Bu ülkede barışın inşa edilmesi için mahkeme temel rol oynayabilir." dedi.

İddianamede kendisi hakkında BDP il binasına girerken çekilmiş fotoğraf olduğunu hatırlatan Menice Çelik ise "İl binasına gittiğim için KCK'lı olmakla suçlanıyorum. Gözaltına alındığımda da BDP üyesi olduğumu söyledim. Kısa bir sürede yöneticilik yaptım ancak sağlığım bozulduğu için bu görevi kısa bir süreliğine yaptım. BDP binasına giren herkes iddia edilen toplantılara katılmış mı oluyor? Acaba öbür partiler toplantılarını evlerinde mi yapıyor?" dedi.

Sanık savunmalarının alınmasına saat 17.00'de ara verilerek duruşma yarına ertelendi. Öte yandan, hizmete yeni açılan adliye binasındaki baro odasında tavana büyük bir parça sıvanın çöktüğü öğrenildi. Sıva parçası, odada bulunan deri koltuklar üzerine düşerken avukatlar o sırada bilgisayar masasında çalıştıkları için kazada yaralanan olmadı.

(CİHAN)

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs