En Sıcak Konular

'Yalan bir tweet bomba yüklü araçtan daha tehlikeli'

5 Haziran 2013 16:55 tsi
AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, yalan bir tweetin bomba yüklü bir araçtan daha tehlikeli olduğunu söyledi.



Şahin, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak sosyal medya aracılığıyla provokatif eylemler gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Olaylardan müspet veya menfi bir çok çıkarım elde etmenin mümkün olduğunu ifade eden Şahin, "Bu çıkarımların en önemlilerinden biri de yalan, maksatlı ve provokatif bir tweetin doğurabileceği sonuçlardır. Bu açıdan bakıldığında yalan ve maksatlı bir tweetin bomba yüklü bir araçtan çok daha tehlikeli bir yıkım, tahribat ve sonuç doğurduğunu görüyoruz. Yani özetle bir tweete yalan bir içerik ve resim ekleyerek yüz binlerce insanına göndermek bir aracı tahrip gücü yüksek patlayıcılarla doldurup kalabalıkların arasında patlatmaktan çok daha tehlikelidir." şeklinde konuştu.

Gezi Parkı sürecinde iyi niyetli, çevresel duyarlılığa sahip gençlerin, maksatlı kimi çevrelerin, marjinal örgütlerin oyununa geldiğini aktaran Şahin, "Twitter'in karanlık hücrelerinde hazırlanan bu komploya kimi akademisyen ve sanatçılarımızın da alet olduğunu görmek son derece üzücüdür. Bu tür atmosferlerde sağduyu tavsiye etmesi gereken bu arkadaşlarımızın bir provokasyona alet olmalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içinde izledik. Eminim ki aynı üzüntüyü yaşananların vardığı noktayı gördükten sonra kendileri de hissetmiştir. Gezi olayları ile ülkemizde sosyal medya gibi son derece önemli ve değerli bir iletişim mecrası maalesef itibarsızlaştırılmıştır. Bundan böyle teyit edilmedikçe sosyal medya'da paylaşılan hiçbir içeriğin güvenirliliği ve hükmü yoktur. Sosyal Medya kullanımı ciddi bir bilinç gerektirmektedir. Özellikle gençlerimizin ve sosyal medya içinde aktif olan vatandaşlarımızın takipçiler ve paylaşılan içerikler konusunda seçici olmaları gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs