En Sıcak Konular

Bakan Faruk Çelik: İyi ki demokrasi var

5 Haziran 2013 14:45 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gezi Parkı ile ilgili bir değerlendirme yaparak, "İyi ki demokrasi var. Demokrasi var, talepler olacak ve bu talepler meşru zeminlerde meşru yollardan değerlendirilecek ve karşılığını bulacak. Bu hep böyle ol



Bakan Faruk Çelik, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. KESK'in kamuda yaptığı 2 günlük grevi değerlendiren Çelik, bazı sendikaların iş bırakma eylemi yaptıkları bilgisine sahip olduklarını belirterek, sayı ile ilgili henüz bir bilginin olmadığını söyledi. Türkiye'de hukuk çerçevesinde toplantı ve yürüyüş haklarının belli olduğunu aktaran Çelik, bu kurallara uyulduğu sürece bir problemin yaşanmayacağını bildirdi.

Gezi Parkı ile ilgili olarak ise "İyi ki demokrasi var" diyen Çelik, demokrasi olduğu sürece meşru zeminlerde, meşru yollardan taleplerin olacağını ve bu taleplerin değerlendirileceğini dile getirdi. Bunun bugüne kadar böyle olduğunu vurgulayan Çelik, bundan sonra da böyle olacağının altını çizdi.

"İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI İÇİN 'ASTI ASTARI OLMAYAN YAKLAŞIMLAR' OLUYOR"

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile ilgili olarak artık kuaförlerde de doktor olacağı yönündeki haberlerin doğruluğunun sorulması üzerine Çelik, çalışmanın iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli olduğuna değinerek, yasaya adaptasyonda ve anlaşılmasında zorlanıldığını söyledi. Onun için de anlatma ve bilgilendirme açısında yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden Çelik, daha önce apartmanlar için dedikoduların çıkartıldığını hatırlatarak, bunların astı astarı olmayan yaklaşımlar olduğunu ifade etti. Çelik, yasanın daha iyi anlaşılması için herkesin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğine işaret etti.

DOĞUM İZNİ ÇALIŞMASI VE KADIN İSTİHDAMI

Doğum izni ile ilgili düzenlemenin kadın istihdamında azalmaya sebep olacağı şeklindeki beklentilerin olduğu yönündeki bir soruya da Bakan Çelik, hükümet olarak kadın istihdamına çok önem verdiklerini vurguladı. Çelik, "Yüzde 20'lerde olan kadın istihdamının yüzde 27'lere çıktığı gerçeği bulunmaktadır. Bu oranı da yüzde 38'le çıkartma kararımız vardır. Dolayısıyla kadın istihdamını engelleyecek bir düzenlemeden yana olmadığımızı her defa ifade ettik. Kadın istihdamı devam ederken, kadının gerek aile gerek toplumdaki varlığını güçlendirme ile ilgili de pozitif adımların atılması denmesi daha doğru olur. Çalışma Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacaktır. Olumlu bir noktaya gelinmiş bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"ERKEN EMEKLİLİK İÇİN SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİ BOZACAK ÇALIŞMA YAPMAYIZ"

Erken emeklilik için de görüşlerini paylaşan Çelik, toplumda konuşulan her sorunun masalarında olduğunu ve tartışıldığını belirtti. Fakat bu tartışmalarda elde edilen çok spesifik bilgilerin, süzgeçten geçmemiş bilgilerin sanki görüşülmüş ve kararlaştırılmış gibi kamuoyunda tartışıldığını anlatan Çelik, bunların doğru olmadığını söyledi. 1999'da çıkan bir yasa nedeniyle emeklilik bekleyenlerle bir görüşme yaptıklarını aktaran Çelik, konuyla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve hala devam ettiğini kaydetti. Çelik, sosyal güvenlik sistemini bozacak bir çalışmanın yapılamayacağını da belirterek, bir çalışmanın yapıldığını fakat 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu hakkında hemen karar verilemeyeceğini yineledi.

(CİHAN)

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs