En Sıcak Konular

PYD Eşbaşkanı Baydemir ile görüştü

5 Haziran 2013 12:31 tsi
PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD'nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü.

Diyarbakır'da düzenlenen "Birinci Ortadoğu Kadın Konferansı"na katılan kadınlardan oluşan bir heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyle Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Heyetin içeresinde yer alan PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD'nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Türkiye'de başlatılan çözüm sürecine değinirken, "Kanın durması, kalıcı ve onurlu barışın, özgürlüğün gerçekleşmesi bizim açımızdan da çok önemlidir" dedi.

Baydemir ise, Ortadoğu'da kadının özgür olmadığını, dolayısıyla toplumların da özgür olmadığını ifade ederek, "Kadın özgürleşmedikçe toplum da özgürleşmez" dedi.

Diyarbakır'da hafta sonu düzenlenen Birinci Ortadoğu Kadın Konferansı'na katılan kadın delegelerden oluşan bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de eşlik ettiğini kadınlar, Başkan Baydemir tarafından güllerle karşıladı. Kadınlar arasında bulunan Suriye'deki PYD'nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, kadın konferansı için geldiklerini ve tüm kadınların ortak mücadelesi aynı zamanda Kürt halkının mücadelesi olduğunu söyledi. Suriye ve Kürt bölgesindeki devrim sürecinde böyle bir dayanışmanın olmasını önemsediklerini belirten PYD'nin Eşbaşkanı Abdullah, şöyle konuştu:

"Ortak bir gelecek için çaba sarf ediyoruz. PYD olarak, Suriye'de tüm azınlık kesimlerinin bir arada kendi geleceklerini tayin etmesini ve birlikte demokratik bir ülkede yaşamasını önemsiyoruz ve bu noktada çabalarımız sürmektedir. Türkiye'deki tüm halkların ve özellikle de Kürt halkının haklı mücadelesini ve bu mücadelede gelinen aşamayı mutlulukla karşılıyoruz. Kanın durması, kalıcı ve onurlu barışın, özgürlüğün gerçekleşmesi bizim açımızdan da çok önemlidir."

"Kadın özgürleşmedikçe toplum özgürleşemez"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, düzenlenen konferansın tüm Ortadoğu kadınlarının birliğini sağlamasını umduğunu söyledi. Baydemir, şunları söyledi:

"Ortadoğu'da kadın özgür olmadığı için dolayısıyla toplumlarda özgür değildir. Kadın özgürleşmedikçe toplumda özgürleşmez. Kadın yaşamın her alanında eşit ve özgür bir birey olarak varlığını göstermedikçe, haklarını almadıkça o toplumda değişim ve dönüşümden bahsetmek abes olur. Bu topraklar, Mezopotamya ve Kürdistan insanlığın beşiğidir, toplumların var olduğu topraklardır. Ama kadın, bin yılı aşkındır buralarda köleleştirilmiş dolayısıyla bu toplumda sömürge bir hale gelmiştir. En önemli sebebi, kadının köleliğidir. Batıya bakıldığında, bizlerden ilerde olmadıklarını ama oradaki toplumun kadın-erkek arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırdığını görüyoruz. Bu ekonomik kalkınmayla birlikte toplumu ileriye taşıdı."

cnnturk


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs