En Sıcak Konular

Tez konusu: 27 Nisan bildirisi seçime etki etti

31 Temmuz 2007 13:12 tsi
Tez konusu: 27 Nisan bildirisi seçime etki etti Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın "bildiri seçimleri etkilemedi" açıklamasından sonra AKP'li Abdüllatif Şener "bildiri etkiledi. Hatta bu tez konusu bile olur" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, askerin 27 Nisan bildirisinin seçim sonuçları üzerinde önemli bir rol oynadığı değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerle veda toplantısı düzenleyen Şener, 27 Nisan bildirisinin seçim sonuçlarına etkisinin bir tez olarak araştırılabileceğini ifade etti.
 
Şener, "Halkımızın algılamaları belli bir fotoğraf çıkardı. Cumhurbaşkanlığı süreci ve süreçte yaşananlar, eğilimleri, oy dağılımını etkilemiştir. Bu süreç tek bir olayla anlatılamaz, adaylık süreci, 367 kararı, 27 Nisan bildirisi var. TBMM oylama sürecinde yaşananlar, DYP ve ANAP'ın birleşme çabalarının arkasındaki güven boşluğu var, ancak en önemli faktörlerden birisi 27 Nisan bildirisidir" dedi.
 
Şener, Demokrat Parti'nin başına geçip geçmeyeceği konusunda da, "Şu an pozisyonumda bir değişiklik düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
 
TOBB ETÜ'de Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyeliğine başlayacağını kaydeden Şener, ayrıca Hacettepe Üniversitesi'nde de ders vereceğini belirtti.
 
Şener, bundan sonraki dönemde hayatında siyasete daha az yer vereceğini belirterek, ancak bundan sonra belirli aralıklarla durumunu gözden geçirerek, siyasetle ilişkisinde yeni kararlar alabileceğini açıkladı.
 
Türkiye ekonomisine ilişkin önümüzdeki dönemdeki risklerin de sorulması üzerine Şener, en önemli riskin küresel sermaye hareketleri olduğunu ve bunun yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.
 
27 Nisan'daki açıklama
 
Büyükanıt'ın bu açıklamasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı, 27 Nisan'da internet sitesi aracılığıyla "sert" bir açıklama yapmıştı.
 
Açıklamada, son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorunun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumda olduğu belirtilerek, ''Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur” denilmişti.
 
Genelkurmay’ın açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir" ifadesi yer almıştı.

CNNTurk



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs