En Sıcak Konular

Esed güçlerinin ''sarin'' kullandığı kesinlik kazandı

5 Haziran 2013 09:41 tsi
Esed güçlerinin ''sarin'' kullandığı kesinlik kazandı Fransa ve İngiltere, Suriye rejiminin sinir gazı "sarin" kullandığının tespit edildiğini açıkladı. Gazın üretildiği ya da depolandığı yere askeri müdahale seçeneği masada.

Fransa ve İngiltere, 27 aydır iç savaşın yaşandığı Suriye'de "birden çok kez ve belirli yerlerde" sinir gazı sarinin kullanıldığını doğruladı.
 
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bazıları Le Monde gazetesi muhabirleri tarafından Suriye'den getirilen örneklerin incelendiğini ve yapılan testlerde sarin gazına rastlandığını açıkladı.
 
France 2 TV Kanalı'na açıklama yapan Fabius, "Suriye rejimi ile müttefiklerinin" en az bir kez kimsayal silah kullanarak saldırı düzenlediğine hiçbir şüphe olmadığını belirtti. 
 
Fabius, "Saldırıdan insanların öldüğü ana kadar süreci takip edenler, aldıkları örnekleri gönderdi. Bu örnekler analiz edildi. Belirlenen sınırın aşıldığı açık. Gazın üretildiği ya da depolandığı yere askeri müdahale dahil olmak üzere tüm seçenekler masada" dedi.
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Suriye'den alınan örneklerin hükümete ait bir laboratuvarda test edildiğini ve sarin gazına rastlandığını doğruladı.
 
Söz konusu örneklerin nereden ya da ne zaman alındığını açıklamayan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, kimyasal silahlarda çok sayıda farklı kimyasal maddenin kullanıldığını, bunlardan bazının sarin içerdiğini belirtti.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Fransa'nın yayımladığı raporun Amerikan yönetiminin kendi bulgularıyla tutarlı olduğuna işaret etti. Carney, toksik maddelerin kullanımından kimin sorumlu olduğunun ortaya çıkarılması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dikkati çekti.
 
Dünyanın en büyük kimyasal silah cephaneliklerinden birine sahip olduğu sanılan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Birleşmiş Milletler araştırmacılarının ülkeye girişine izin vermiyor.

aa



 

Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,740 µs