En Sıcak Konular

Çankaya zirvesi sona erdi

3 Haziran 2013 18:03 tsi
Çankaya zirvesi sona erdi "Bir Başbakanı biz yüzde 50'yi evlerinde zaptediyoruz demesini kabul etmiyoruz. Çatışma kültürünü beslememek lazım."

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu, saat 18.00'da Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Çıkışta görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından notlar:

Son günlerde yaşanan acı olaylarla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Kaygılarımı anlattım. Oradaki insan profili ve onların taleplerini dile getirdik. Bu taleplerin dile gelmesini demokrasiler için son derece doğal olduğunu aktardım. Başbakan'ın kullandığı dilin olayı tırmandırmak yönünde olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı'na da görevler düştüğünü belirttim.

Polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Önce bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Parkı, ağaçları korumak isteyen gençlerin üzerine biber gazıyla gitmek, onların çadırlarını yakmak hangi demokraside vardır.

Bir Başbakanı biz yüzde 50'yi evlerinde zaptediyoruz demesini kabul etmiyoruz. Çatışma kültürünü beslememek lazım. Çatışmadan söyleminden Başbakan'ın uzak durması gerek. İstediğim an sahaya sürerim diye tehdit ediyorsa bunun adı demokrasi değildir. Bunun adı diktatörlüktür.

Kamu malına zarar veren bir eylemi tasvip etmiyoruz. Aksi halde demokratik olmaktan çıkar. Şiddet olması kamu malına zarar verilmesi bizim kabul edeceğimiz birşey değildir.

GÖRÜŞME SAAT 18:08'DE BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'den randevu istemişti. Çankaya Köşkü'nden saat 18.00'de randevu verilmişti. Kılıçdaroğlu, saat 18.08'de Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

RANDEVU TALEBİ KILIÇDAROĞLU'NDAN GELDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Taksim'de birkaç gündür süren 'Taksim Gezi Parkı' olaylarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül'den randevu istemişti.

Konuya ilişkin CHP'den yapılan açıklamada, "CHP Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü O. Koray Ertaş'ı telefonla aradı ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşme isteğini iletti." denilmişti.

(CİHAN)


Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs