iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Diktatör trampleni!

3 Haziran 2013 12:05 tsi
Diktatör trampleni!

Başbakan Erdoğan’ın son ABD gezisinde Emine Erdoğan’a bir kitap hediye edildi.. Gezi Parkı’nın arkasındaki akıl bu hediyenin içinde olabilir... iyibilgi Ankara

Liderlerin uluslararası gezileri adım adım, dakika dakika planlanır. Hele ev sahibi ülke Amerika ise. Ne mesaj verilecekse burada söylenir, söylenemeyecek olanlar şeklen anlatılır. Bu yüzden her kelime her hareket önemlidir.

Başbakan Erdoğan'ın son ABD gezisinin protokol yüksekliği de hesaba katıldığında, kılı kırk yaran programda Emine Erdoğan'a hediye edilen kitabın bir anlamının olup olmadığı da düşünülmemiş olamaz.

Kaldı ki, "Diktatörlüğün psikolojisi" adlı kitabın hediye edildiği Türkiye'ye yansıdığında, "garabet hissedilmiş", ama en çok "ne densiz bir hediye" denilerek yadsınmıştı.

Hepsi bir tarafa neden Emine hanıma hediye edilmişti bu kitap? Eğer böyle bir mesaj verilmek isteniyorsa Erdoğan'a ve iktidarına neden muhatabına verilmemişti? Belki de dolaysız yapılacak böyle bir hamlenin, hoş tutulmak için en ağır ağırlamanın yapıldığı Türkiye'yi kızdırmaması için.

Peki bu kitap niçin hediye edilmişti?

Kitabın yazarı İranlı Profesör Fathali Moghaddam, hediyenin gerekçesini o günlerde Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş'a şöyle anlatıyordu;

 "Kitabımda çok gelişmiş demokrasilerin bile bazı koşullar altında geriye doğru giderek diktatörlüğe dönüşebileceği tezini savunuyorum. Buna da 'Sıçrama tahtasıyla diktatörlüğe geçiş modeli' (Springboard model of dictatorship) adını veriyorum. Bu şartlar altında, bazı dış tehditlerin Türkiye için iç tehditler oluşturma potansiyeli var."

Tekrarlayalım; "bazı dış tehditlerin Türkiye için iç tehditler oluşturma potansiyeli var." Var ama o dış tehditler nedeniyle mi yoksa o dış tehditlere Türkiye'nin aldığı tutum nedeniyle mi?

www.iyibilgi.com

2- Mükemmel müttefikler!

3- Sosyal medyayı ehlileştirmek?

4- İran: O kadar gücü var mı ki?



Bu haber 3,893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs