En Sıcak Konular

'Evde sabırla duran yüzde 50 var'

3 Haziran 2013 11:33 tsi
'Evde sabırla duran yüzde 50 var' "Ekonomi nereden nereye gelmiş? Bunu hazmedemeyen güçler var: Türkiye gelişmemeli, büyümemeli. Bununla gururlanması gerekenler, bu tür yollarla yol kesmeye çalışıyorlar."

- Fas'a gidiyorum. İkili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Oradan da Cezayir'e gideceğim. Gezinin son ayağı olan Tunus'a 5 Haziran'da geçeceğiz. Burası, malum Arap Baharı'nın başlığı bölge. Biliyorsunuz ki, bu öncülüğün yanında olmuştuk. Tunus'un demokratikleşmesini, gelişmesini destekliyoruz.

- Gezilerimizin, ikili ilişkilerimizin gelişmesine katkısı olacağınızı düşünüyorum.

- Hüseyin Çelik'in 'Mesajlar alındı' açıklaması: Önce ben size sorayım, siz ne mesajı aldınız? Ben bakanımın hangi mesajı aldığını bilmiyorum. Ben bu olayla ilgili olarak saf, temiz, duygusal bir katılımcıları ayırırsak, bunların dışında buraya katılanlar var. Olay ağaç meselesi değildir. Ağaçların kaldırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Daha önce ifade ettim. Yaya kaldırımı genişletme çalışması nedeniyle 10 ağacın Çağlayan'a taşınması. Bu esnada 2 ağacın zarar görmesi. Bizim hedefimiz açıkladık. Aradan yaklaşık 2 yıl geçti. 2 yıldır herhangi bir ses yok. Burada yayalaştırma çalışmaları yapıyoruz. Ama şu anda böyle bir adımın atılması organize, bağlantıları olan bir olaydır. Vatandaşımın bu alaya gelmemesi gerekir. Burada masumane olarak, ağaçların kesilmesi söz konusu değil. Burada topçu Kışlası yapılıyor. 17801'de orada bu eser yapılmış. Daha sonra CHP zihniyeti tarafından Lütfi Kırdar'ın zamanında stat yapılmış. Bu olayların arkasında zaten CHP zihniyeti var. Daha sonra ne oluyor? Ahırların olduğu Dolmabahçe'nin olduğu yerde. Gezi parkı oluyor.

- Şu andaki Ceylan Otel, orası da yeşil alan, ağaçlıktı. Yine Etap Hotel, orası da tamamen söküldü. Şimdiki haline getirildi. Gezi Parkı olayı, bu işin fitilini ateşleme olayıdır. Suçu olanlar vebalini ödeyecekler. Benim saf temiz vatandaşlarımı buraya yönlendirmek suretiyle... Kadıköy'de miting yapacaklardı. Sonra Taksim'e kaydırdılar. Ama bu imkanı burada bulamayınca geri dönüyor. Milletvekilleri de işin içinde. Bütün bu olayların içinde aktif rol oynayanların içinde CHP vardır. Aşırı uçlarla her zaman olduğu gibi bir daşanışması vardır. Benim vatandaşım hukuk içerisinde miting mi yapacak. Miting alanlarımız bellidir. Giderler, yaparlar. Biz de güvenliğini sağlarız. Bu onun en tabii hakkıdır. Biz onların güvenliğini sağlamaya mecburuz. Kendileri için temel hak hürriyetini gözetirken, benim hak ve hürriyetime zarar verirse olmaz. Araçlara zarar verildi. Kamunun araçları yakıldı. Kime hizmet veriyor bunlar? Vatandaşıma veriyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bunun gezi Parkı'yla ne alakası var? Olayın nereye taşınması gerektiğini ortaya koyuyor. Sandıkta AK Parti'yi yenemeyenler, bu yollarla yıkabilir miyiz, onun derdindeler. 10 ay sonra sandık geliyor. Bu sandıkta gereken cevabı milletim verecek. Biz yanlış yaparsak, milletim bizi alaşağı eder. Biz cebir ve şiddetle hiçbir şey yapmadık. Onun için sakin olun. Bunları hepsi aşılır, geçilir. Bunlar ilk olan şeyler değil. Netice alamadılar.

- Biz hizmet aşkıyla yine işimizi yapacağız. Bakın bugün enflasyon rakamları açıklandı. Ekonomi nereden nereye gelmiş? Bunu hazmedemeyen güçler var. Türkiye gelişmemeli, büyümemeli. Bununla gururlanması gerekenler, bu tür yollarla yol kesmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Dün ben İstanbul'da açılışlar yaptım. Bunlardan birisi Osmanlı'nın Arşiv Hizmet Binası. Ve biz şimdi Fas, Cezayir, Tunus' gidiyoruz. Buna laf ediyorlar. Bunlar aylar önce planlanmış ziyaretlerdir. Hele hele bunlar siyasetten nasibini almış zihniyetler.

- Olayların dışarıdan yönetilmesi: Bunların istihbaratı yapılıyor. Ama bunların kalkıp 'şurdan burdan' diye isimlerini ifşa etmemize gerek yok. Ortada görünün gerçekler var. Bize itidal tavsiye edenler, önce kendileri itidale gelsinler. Benim polislerim yaralanmıştır. Polisin bu kadar yaralısının olması, mutedil davrandığı için. Başbakanlık ofisimiz, taşlanmıştır. Birileri diyor ki polis çekilsin. Polis Başbakanlık ofisini korumasın mı? Sonra bunlar girsinler bunlar Başbakanlık'ı işgal etsinler, kamu kurumlarını işgal etsinler. Buna izin vermeyiz. Terörle iç içe yaşayanlara izin vermeyin. Bu ülkede çok oldu, astılar, zehirlediler. Bu ülkenin imkanlarını, her şeyini üstleneceğiz.

- Tencere, tava ve kornalı eylem:
Tek şey söyleyeceğim. Tencere, tava, hep aynı hava.

- Taksim'deki olayın Arap Baharı'na benzetilmesi: Bu haberler çok afaki. Türkiye'yi tanımayanların özenti içinde yaptığı şeyler. Acaba bu baharların olduğu ülkede demokratik hak var mıydı? Maalesef bunlar, bu ülkeleri bile doğru düzgün tanımıyorlar. Suriye'de şimdi rahat seçim var mı? Türkiye'de biz bahar mevsimini yaşıyoruz, bu doğrudur. Ama bunu kışa çevirmek isteyenler var, ama başaramayacaklar.

- Taksim'deki olayların yurt dışında hükümete karşı yapılıyor gibi görünmesi. Bu olayların küçümsediğiniz gibi görünmesi. Polislerin aşırı güç kullanılması olayı: Toplumu suçlamayın. Bütün toplum değil. Bütün illerde bunlar olabilir. Bütün illerde bu ideolojik yapının kolları var. CHP'nin temsilcilikleri var. Bunlar olabilir. Başka yapılar devreye girmiş olabilir. Sizin şunu görmeniz lazım. Ne yapılmıyor da bu ülkede böyle bir şey yapılıyor. Böyle bir adım var mı? Ev kadınların ideolojisi yok mu? Evde sabırla duran yüzde 50 var, biz onlara aman yapmayın diyoruz. Siz orada eğitime yönelik orada bir pankart mı gördünüz. Sizi işte uluslararası medyayı böyle gösteriyorsunuz. Okulları kalkındıran sistemi biz kurmuşuz. Siz kalkıyorsunuz, her şey eğitimde. Alkol yasağı denen bir şey yoktur, alkol düzenlemesi vardır. Fransa'nın mensubusun, oradaki uygulamaları gör. Alkollü araç kullananlar var. Bunlara karşı olmak suç mu?

- Yabancı firmaların Türkiye'den kaçma iddiası, firmaların reklam iptali: Bunları doğru bulmuyorum. Bunlar için adımlar atılacak. Bu firmalar bunları olaylarla bağlantılı olarak yapıyorlarsa, bunun bedelinin çok ağır öderler. Bu ülkeyi onlar yönetmiyor, biz yönetiyoruz. Böyle bir tavır içine girmeleri yanlıştır, buna izin vermeyiz. Düzelir diye düşünüyorum.

- Borsa: Borsa iner çıkar. İstikrarlı devam etmez. Borsa'nın buraya kadar nasıl geldiğini kimse sormuyor. Bu sürecin bütününe bakın. Bir tarafta havalimanı ihalesi yapılıyor. Arkasından bakıyorsunuz, köprüyle ilgili ihale yapılıyor. Zamanların yaklaşımın çok çok aşan neticeyle bitiyor. Bu ülkenin nereye geldiğini gösteren ihaledir. Türkiye, güvenli limandır. Borsayla ilgili değerlendirme yaparken sadece Türkiye'ye değil, Londra, Tokyo Borsalarına da bakın. Çok farklı bir tablo görebilirsiniz.

Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs