En Sıcak Konular

'Sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum'

2 Haziran 2013 18:04 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Taksim Gezi Parkı'nda ve Kayseri'de eylemle ilgili değerlendirme yaparken, "Ben emniyet güçlerine ve olayda sağduyulu davranan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada kimlerin sevindiğini kimlerin üzüldüğ

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Melikgazi Belediyesi'nce Hisarcık Mahallesi Fatih Parkı'nda düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinlikleri ve Pilav Şenliği'ne katıldı. Yıldız, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, Kayseri'de Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla yapılan gösteri ve AK Parti İl Başkanlığı önündeki eylem hakkında değerlendirmede bulundu. Bakan Yıldız, şöyle dedi:

"Kayserimizde dün ufak bir grup tarafından AK Parti'ye girilmesiyle alakalı faaliyette bulunuldu. Sayın vali, emniyet müdürümüz ve sağduyulu tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Türkiye'nin siyasi istikrarıyla hemen hemen eş anlama gelen AK Parti'nin siyasi istikrarı ülkemiz için çok önemli. Yalnızca bir partinin istikrarından bahsetmiyoruz. O yüzden son derece marjinal ve küçük bir grubun yapmaya çalıştığı bu hareketin de Kayseri'de oluşturulan sükunete, dayanışmaya herhangi bir olumsuz katkı vermeye dönük bu çalışmanın inşallah bize zararı olmayacaktır. Her zaman olduğu gibi Kayseri birbirine güvenen, dayanan huzur ve sükunet içinde yaşayan insanlarımızla beraber olacaktır. Vatandaşımızın bu hususta son derece rahat olmasını istirham ediyorum."

Taksim Gezi Parkı ile ilgili değerlendirmede de bulunan Bakan Yıldız, "Gezi Parkı, iyi niyetli bir kısım vatandaşlarımızı tenzihen söylüyorum; 'Onlar yeşili, ağacı korumak için çoluk çocuğuyla gelenler de var' onları ayrı tutarak söylüyorum. Türkiye'de son 10 yıldan bu yana alışık olmadığımız bir manzarayı oluşturdular. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız tarafından, emniyet güçlerimizden kaynaklanan bir sıkıntı varsa onu da açığa çıkartıcı soruşturma başlatıldı. O konuda maksadını aşan bir üslup varsa, tabii ki ortaya çıkarılacak. Ama dünkü görüntülerden uluslararası medyayı izleyenler bilirler. Kimler sevindi, kimler o görüntülerden üzüldü? Buna çok dikkat etmek lazım." diye konuştu.

Türkiye'de siyasi istikrarın oluşması için gayret edenlerin bu görüntülerden hoşlanmadığını ve üzüldüğünü söylemek gerektiğini ifade eden Yıldız, bunu istismar eden aşırı sol örgütlerin bulunduğunu tüm dünyanın bildiğini ifade etti. Yıldız, şöyle devam etti: "Bu, çok aşikar bir şey. Bu konuda, Türkiye hak ettiği refah seviyesinden ödün vermemek kaydıyla, vatandaşımızın hak ettiği tüm seviyeleri geri adım atmamak kaydıyla Türkiye büyümeye, istikrarına devam edecektir. Bir günlük bu görüntülerden daha farklı anlamlar çıkartmaya çalışan, ağacın arkasına saklanıp, ağaç üzerinden politika üretmeye çalışanların başarılı olamayacağını rahatlıkla söylemem lazım. Bu söylediklerim siyasi partiler değil ama marjinal gruplar için geçerlidir. Onlar da Türkiye'yi karıştırmak için bu gayretlerinde başarılı olamayacaktır. Yoksa kişisel özgürlüklerin sonuna kadar korunduğu ve saygın bir şekilde devam ettirildiği bu yönetimde bu manada bir sıkıntı yaşanmayacağı kanaatindeyim."

Bakan Yıldız, yeşili, ağacı Taksim'de gösteri yapanlardan daha az sevmediklerini, madenlerle ilgili geçmişte çıkan tartışmada neden zeytin ağaçlarının kesildiğinin sorulduğunu ifade ederek, "Rakamlara baktım. 10 yıl önce iktidarı alırken 91 milyon zeytin ağacıyla devralmışız. Şu an ülkemizde 162 milyon zeytin ağacı var. Yeşile hassasiyetimiz daha az değildir. Toplumda birbirimizi hoş görecek, daha çok dinleyebilecek daha çok anlatabilecek ortamları oluşturmamız lazım. Herhangi bir gerginliğe yol açmadan." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs