En Sıcak Konular

Erdoğan: Çapulculara seyirci kalamayız

2 Haziran 2013 13:38 tsi
Erdoğan: Çapulculara seyirci kalamayız "Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi. "

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rumeli Dernekleri toplantısında konuştu.


Yüz binlerce kardeşimiz evinden yurdundan ayrı kaldı. Bu bizim yüreğimizden dinmeyecek bir sızıdır. Yüz yıllar boyunca yaşadığı, ter akıttığı topraklardan koparılmanın ne tür bir tarifsiz acı olduğu hepimizce malumdur. Balkanlardaki çalkantılar, zaman zaman nüksetti ve arkasında büyük acılar kayıplar ve göçler bıraktı. Dünyanın en güzel coğrafyalarından olan Balkanlar ağır bedeller ödedi.

Şu anda NATO müzakereleri yapılıyor. Biz bütün gayretleri göstermemize rağmen balkanlara evet diyemiyorlar. Kapıları açamıyorlar. Bunun nedeni Müslümanların NATO içinde yer almasından duyacakları rahatsızlıktır. Şimdi diyorlar biz bir Türkiye ile baş edemiyoruz, bu ülkelerin sayısı ikiye üçe yükselirse, ama yine NATO'ya almakta tereddüt ediyorlar.

Biz Balkanlardan uzak duramayız, biz Rumeliden uzak duramayız. Biz biriz ve beraberiz. Biz ayrı olmayacağız. Biz bir olalım, iri olalım ve diri olalaım.

TAKSİM'DEKİ OLAYLAR

Ülke olarak, millet olarak yüz yıllar boyunca çok çeşitli oyunlarla karşı karşıya kaldık. Bakın şu anda çözüm süreci adı altında 30 yıllık terörü bitirebilecek adımlar atıyoruz. Ve 30 yıl içinde terörle mücadeleye bu devletin yaptığı harcama 300 milyar doları aşmıştır. Bu ne demek biliyor musunuz? Yeni bir Türkiye daha inşa etmek demektir.

Türkiye'nin her alanda büyük başarılar yaşadığı bir dönemde malesef 3-5 gündür hiç arzu etmediğimiz provokasyonlara şahit oluyoruz. Geçmişte hükümetleri hizaya getirmek için organize edilen kaos ortamları oluşturma çabalarına şu anda da şahit oluyoruz. Sandıkta başarılı olamayacağını bilen ana muhalefetin ve diğerlerinin umutsuzca bu eylemleri yaptığını görüyoruz.

Gezi Parkı dediniz 12 tane ağaç dediniz bunları yaptınız. Bizim istediğim Gezi Parkı'nın oratadan kalkması değil. Bizim isteğimiz tarihi aslına uygun  olarak, yeşili de muhafaza edecek şekilde bu kışlayı inşa etmektir. Aynı zamanda AKM'yi de yıkmak suretiyle AKM'nin yerine dev bir kültür ve opera binasını yapmak istiyoruz.

Bir taraftan da Taksim Meydanı'nı yayalaştırıyoruz. Tutturmuşlar bir AVM AVM. Yahu bizim burada kastettiğimiz, uluslararası bir AVM'yi zaten burada yapamazsınız. AVM yaılacak diye kesinleşmiş bir şey de yok. Belki buraya bir şehir müzesi yapacağız. Kesinleşen bir belge var mı elinizde.

Dert başka. Şu anda Türkiye sağlıklı bir geleceğe yükseliyor. 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükselen kişi başına milli geliri var. İhracat arttı, IMF'e borcu olmayan bir Türkiye var. MB döviz rezervi 131 milyar dolara çıkmış. Böyle bir Türkiye var. Enflasyon yüzde 30'du şu anda yüzde 7.

Bu gidişe dur demek isteyen malum mahfiller işte bu tür çılgınlıkların içine giriyor. Kendilerine göre yakıyorlar, yıkıyorlar, cam çerçeve kırıyorlar. İşte Beşiktaş'ta... Tayyip Erdoğan diktatörmüş. Bu millete hizmetkar olan bir insana eğer diktatör yakıştırması yapıyorlarsa buna diyecek bir şey bulamıyorum. Benim, vatandaşıma hizmetten başka bir derdim olmamıştır.

Biz, bütün kamuoyu araştırmalarını yaparak adım atıyoruz. Bizler, Taksim ile ilgili de 2011 seçimlerinden önce kamuoyu araştırmalarımızı yapıp öyle karar verdik. 12 ağacın sökülmesine verilen tepkiler çevrecilik adına değil, ideolojik bazdadır.
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası açılışında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Açıkçası bugün sadece kamu yatırımı açmıyor, tarihe yön verecek bir hazineyi Türkiye'ye kazandırıyoruz. Osmanlı imparatorluğunda iki hazine vardı. Bunlardan ilki devlet gelirlerinin elde tutulduğu hazineydi, ikincisi ise hazine-i evrak denilen belgelerin muhafaza edildiği hazineydi.

"ARŞİVİNİ İNKAR EDEN TARİHİNİ İNKAR EDER"

Cihan devleti Osmanlı tarihi belgeyi çok önemsemiş ona hazine nazarıyla bakmış, hem belgeleri çok iyi tutmuş ve hem çok iyi saklamıştır. Arşiv bir milletin hazinesi olduğu kadar aynı zamanda hafızasıdır. Geçmişi geleceğe taşıyan bir hafızadır. Arşiv kök demektir. Öz demektir. Geçmişi hatırlatan ve onun üzerine geleceği inşa eden kaynak demektir. Arşivini inkar eden tarihini inkar etmiştir. Arşivine sırt dönen inanın ecdadına da sırt dönmüştür.

Maalesef geçmişte bizde bu arşivi yani kökü korumak konusunda gerçekten çok büyük ihmaller yapıldı. Arşiv belgelerimiz adeta değersiz kağıt hükmünde görüldü. Kese kağıdı için pazarlarda satıldı. Bugün bile nereden çıktı bu kağıthane'deki bu yeni bina, işte bu binayı her an su basar gibi bir çok olumsuz kampanyaların içine girenler oldu. Bu ecdada saygısızlıktır diyenler oldu. Bu yaklaşım tarzları çok yanlış.

İşte günlerdir Taksim Meydanı'nda 12 tane ağacın güya koruyuculuğunu yaptıklarını iddia edenlerin yaklaşımındaki sakatlık neyse bu konulardaki tarzda aynı anlamdadır.

Biz ki şu ana kadar 3 milyara yakın fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Bakın 3 milyon demiyorum 3 milyar diyorum ve 160 civarında milli park inşa eden bir iktidarız.

Böyle 5 dönüm, 10 dönüm değil hektarlarca. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde oralardaki 10 yaş üzerindeki çınar ağaçları bunların hepsi yerel iktidarımızın diktiği ağaçlardır. Bunları yapan bir iktidar çevre düşmanı, ağaç düşmanı olabilir mi?

Biz Taksim meydanının yayalaştırma projesini yapıyoruz yapacağız. Orası bitecek. İki, 1780 yılında üçüncü selim döneminde orada yapılmış olan topçu kışlası CHP zihniyeti daha sonra yıkarak stada çevirmiştir. Orada da aslına nasıl sahip çıkıyorsak biz de orada tarihi kışlayı yapacağız. Afedersiniz çok açık net.

    30 SAAT UYUMAYAN BİR MUHABİRİN OBJEKTİFİNDEN

"BİRKAÇ ÇAPULCUNUN HALKIMIZI TAHRİK ETMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ"

Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi.

Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok.

Efendim Erdoğan diktatör. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar. Arayanlar varsa işte taksim meydanında ankara'da şurada burada. Esnafın camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hukukla bir alakası var mı? Demokrasiyle bir alakası var mı? Hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek şimdi onların paralarını? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını çerçevesini bu hükümet yapacak.

Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Bunların meşrebinde bu var. Biz şimdi Taksim'de üç projeyi iç içe yapıyoruz. Orada çevre var, orada tarih var kültür var.

"TAKSİM'E CAMİ DE YAPACAĞIZ"

AKM inşallah yıkılacak. Muhteşem bir opera olarak kültür merkezi olarak onu da yapacağız. Oradan bir ses verdi.

Evet cami de yapacağız.  Ben bunun iznini gidip de CHP genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. Bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten.

Birileri çıkıyor. Sayın başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. Bunun adı hakikattir gerçektir. Hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz onlar adına koşuyoruz. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.



Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs