En Sıcak Konular

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma kanunu

2 Haziran 2013 10:11 tsi
Meclis haftaya, yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasına ilişkin tasarı ile başlayacak. Ardından Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısını görüşecek.



Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. Tasarı, "Altın Koza Üniversitesi"nin adının "İpek Üniversitesi" şeklinde değiştirilmesini, Ankara'da Anka Teknoloji Üniversitesi, İstanbul'da İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Adana'da Kanuni Üniversitesi, Konya'da Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gaziantep'te Sanko Üniversitesi adlarıyla vakıf üniversiteleri kurulmasını öngörüyor.

-GENEL KURUL-

Genel Kurul'da Çarşamba ve Perşembe günler ise Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı görüşülecek. Tasarı, tabiatın, tabii değerlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve sürdürülebilir kullanımına, halkın tabiat hakkında bilinçlenmesini ve toplumun korumaya yönelik katkılarını artıracak faaliyetlerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

-BAŞBAKAN YURT DIŞINDA-

Salı günü parti grupları toplanacak. Liderler kürsüden haftalık gündem değerlendirmelerini yapacak. Liderlerin gündeminde ise haftasonu Taksim'de başlayıp çok sayıda şehre yansıyan olaylar ile diğer iç ve dış gelişmeler olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurt dışında olacağı için partisinin grup toplantısı da yapılmayacak.


-CHP GRUP DİSİPLİN KURULU TOPLANIYOR-

CHP Grup Disiplin Kurulu Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın savunmasını değerlendirmek üzere 5 Haziran Çarşamba günü saat 11.00'de toplanacak. CHP Grup Yönetim Kurulu kapalı grup toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na "CIA ajanı" dediği gerekçesiyle Yılmaz'ı Grup Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Grup Disiplin Kurulu 2 hafta önce yaptığı toplantıda, kapalı grup toplantısı tutanaklarında Yılmaz'ın "CIA ajanı" ifadesine rastlamadı ve savunmasını yapmak üzere Yılmaz'a 15 günlük süre tanıdı. Çarşamba günü yapılacak toplantıda Yılmaz'ın yazılı savunması değerlendirilecek. Yılmaz sözlü olarak da savunmasını yapabilecek.

-KOMİSYONLAR-

4 Haziran Salı ve 5 Haziran Çarşamba günleri Meclis İçtüzük Uzlaşma Komisyonu toplanacak. Çarşamba günü de Bayındır, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Orman Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmek üzere toplanacak. Bu arada KİT Komisyonu da çalışmalarına devam edecek.


Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs