En Sıcak Konular

''Suriye'ye ilgimiz tamamen insanidir''

31 Mayıs 2013 20:24 tsi
''Suriye'ye ilgimiz tamamen insanidir'' Başbakan Erdoğan, Suriye'de hiçbir mezhebin tarafı ya da karşıtı olmadıklarını belirterek, "Suriye'ye ilgimiz tamamen insanidir" dedi.

"Millete Hizmet Yolunda" programında vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine vurgu yapmak istediğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Çözüm süreci, hiçbir aksaklık olmadan, planladığımız takvim ve planladığımız hedefler doğrultusunda ilerliyor. Akil İnsanlar Heyeti adını verdiğimiz heyet, 7 coğrafi bölgemizde, 81 vilayetimizde çok güzel, çok başarılı çalışmalar yaptılar. Küçük çaplı, lokal, örgütlü bazı kışkırtma ve eylemlere rağmen, Akil İnsanlar heyet olarak gittikleri her yerde heyecanla, umutla karşılandılar. Heyet, 2 aylık çalışma sonunda raporunu hazırlayacak ve bunu görüşeceğiz. Bu raporun ardından da, çözüm sürecini destekleyecek, perçinleyecek, huzuru kalıcı hale getirecek yeni yol haritamızı belirleyeceğiz. Süreç, şu anda bile kendisini çok bariz şekilde hissettirmeye başladı. Allah’a hamdolsun, bölücü terörle ilgili acılar yaşamıyor, acı haberler almıyoruz."
 
Bizim Suriye’ye ilgimiz, tamamen insanidir
 
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırılara değinen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Çözüm Sürecini kararlılıkla sürdürürken, kardeşliğini pekiştirirken, içerdeki meselelerini çözüp, geleceğe odaklanırken, bazı karanlık çevrelerin Türkiye’ye başka meseleleri musallat etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Bunlara karşı milletçe çok dikkatli olacağız. Bu tür saldırılar, bu tür tahrikler karşısında sağduyudan, aklıselimden asla taviz vermeyecek, bu saldırganların hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
 
Biz mazlum Hüseyin'in yanındayız
 
Suriye’de, herhangi bir mezhebin tarafı ya da karşıtı, herhangi bir inancın, herhangi bir etnik kökenin tarafı ya da karşıtı olmadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Biz, Suriye’de, çıkarların peşinde de değiliz. Bizim Suriye’ye ilgimiz, tamamen insanidir, tamamen vicdanidir. Bir takım ülkeler, bir takım örgütler, bir takım siyasi partiler, duygusal bağlarla, etnik ya da mezhebi bağlarla, eli kanlı zalim rejimin yanında olurken, biz, sadece ve sadece insanlığın, sadece ve sadece vicdanın yanında duruyoruz. Biz, Türkiye Cumhuriyetiyiz… Biz, Yezidlerin yanında değil, her zaman, mazlum Hüseyinlerin yanında dururuz. Selçukludan böyle gördük, Osmanlı Cihan Devleti’nden biz böyle gördük. Şu anda da, ne Suriye’de, ne bir başka ülkede, biz Yezid’in yanında değil, Mazlum Hüseyin’in, yani mazlumların, yani mağdurların yanındayız. Yezidler, yani Zalimler, her zaman kaybetmeye mahkûmdur.
 
İnşallah, Suriye’nin eli kanlı Yezid’i de er ya da geç kaybedecektir. Ama Hüseyin’in, yani mazlumların değil, Yezid’in, yani zalimlerin yanında duranlar, tarih boyunca ellerindeki ve yüzlerindeki bu kan lekesinden kurtulamayacaklardır."
 
Erdoğan, "Suriye’de oluk oluk kan akarken, bu kanı Türkiye’ye sıçratmak, Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı herkesin çok ama çok hassas olmasını rica ediyorum" dedi.

aa


Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs