En Sıcak Konular

Taksim müdahalesine Bahçeli'den tepki

31 Mayıs 2013 18:20 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ile ilgili olarak "siyasi iktidarın emniyet güçleri aracılığıyla aşırı derecede şiddet kullanmayı devam ettirmesi çok doğru değildir" dedi.

Bahçeli, ATO Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Başkent'te Konya Tanıtım Günleri Etkinliği'ne katıldı.

Stantları gezen Bahçeli, Akşehir ilçesinin standında Nasreddin Hoca kostümü giyinmiş tiyatro sanatçısıyla fotoğraf çektirdi.

Seydişehir Belediyesinin standını da ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin şiddete dayalı gelişmelerin Türk toplumunu rahatsız ettiğini bvurguladı. Türkiye'de şiddet yoluyla eylem yapmak, karşı düşünceleri veya yandaş düşünceleri savunmanın alışkanlık haline geldiğini belirten Bahçeli, İstanbul halkının Gezi Parkı üzerinden bazı görüşlerini dile getirdiğini, savundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Siyasi iktidarın emniyet güçleri aracılığıyla aşırı derecede şiddet kullanmayı devam ettirmesi çok doğru değildir. Özellikle de sabaha karşı bu eylemlerin yapılmış olması, gerilim stratejisiyle bazı siyasi hedeflere ulaşma noktasında siyasi iktidarın bir oyunudur. Bu oyuna düşmemek lazım" dedi.

Bir gazetecinin seçim barajının düşürülmesine yönelik kanun tasarısı hakkındaki görüşünün sorması üzerine Bahçeli, yasa teklifi olduğunu bilmediklerini, gördükten sonra MHP'nin geçmişten bu yana devam ettirdiği görüşler çerçevesinde tavrını ortaya koyacağını kaydetti.

Bahçeli, İstanbul'da yapılacak üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine de değinerek, "Üçüncü köprünün toplumsal gelişmenin, Avrupa-Asya arasındaki ilişkilerin bir tabii sonucu olarak, yoğun trafiği daha da hafifletmek amacıyla yapılmış olması faydalı bir eylemdir, iyi bir düşüncedir" diye konuştu.

Böyle hayırlı düşüncelerin her adımında Türkiye'de tartışmaların yapıldığına dikkat içeken Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu birinci köprüde de böyle olmuştur, ikinci köprüde de böyle olmuştur, üçüncü köprüde de böyle olmuştur. Diğer iki köprünün yapımı sırasında karşı görüşler taşıyan bugünkü siyasi iktidar üçüncü köprüyü yapma ihtiyacını savunur hale gelmiştir. Fakat ne hikmetse her olay beraberinde bir sosyal dokunun tahribine, bir kargaşanın sebep olmasına yardımcı olabilecek davranışlardan uzak kalmak lazım.

Ne gerekçeyle isimler konuluyor, bu isimler kimler tarafından konuluyor, kimlerle istişare yapılıyor? İsimlerin seçimi Türkiye'deki bazı siyasi ve sosyal olayları büyük ölçüde tahrip, kışkırtma, provake edecektir. Bunları iyi düşünmek lazımdır. O sebepten, bu isim ısrarını sürdürmekten dolayı bazı tarihteki olayları bugüne taşıyıp bir kargaşaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durmalıdır. TBMM'de bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlar, 21. yüzyıla on yıl kala yapılmış bir üçüncü köprüye ortak bir isim üzerinde düşünerek hareket etmeleri çok daha faydalı olur diye Milliyetçi Hareket Partisi bakmaktadır."

Bahçeli, üçüncü köprüye isim önerisinin olup olmadığı yönündeki soruyu, "Birinci köprü Cumhuriyetimizi temsil ediyor, ikinci köprü Osmanlı'nın temsili, üçüncü köprü de Selçuklu'yu temsil etsin diye düşünürüm. Son günlerde 1071'e karşı çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultan Alparslan demesinde bir mahsur görmem" ifadeleriyle yanıtladı.

cnnturk



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs