En Sıcak Konular

Kadir Topbaş: AVM değil yol çalışması

31 Mayıs 2013 17:48 tsi
Kadir Topbaş: AVM değil yol çalışması "Şunu da ifade etmek istiyorum ki, burada düşünülen yer etmek isteyen topçu kışlası, AVM ölçeğinde bir yapı değil esasında."

Açıklamalardan satırbaşları:

Vali Hüseyin Avni Mutlu:

İstanbulumuzda Taksim Meydanı’nda çalışmalarla ilgili bir süredir başlatılmış olan çalışmalar hepinizin malümu. Bu çalışmalar için mevcut işlerin süratle tamamlanabilmesi ve yayalaştırmanın vatandaşların kullanımına en uygun şekilde hazırlanabilmesi amacıyla İBB’nin yaptığı çalışmalar yoğun şekilde sürmektedir.

Bu çalışmaların muhtelif zamanlarda değerlendirmesiyle ilgili kamuoyunda farklı görüşler paylaşılmıştır. Şüphesiz ki her türlü fikrin değeri fevkalede yüksektir. Görüşlerin ifade edilmesi hepimizin ortak arzusudur.

Bununla birlikte büyükşehirimizin yaptığı çalışmalarla zamanından önce tamamlanması gayretlerini takip ediyoruz

Geçtiğimiz gün başlatılmış olan çalışmaların çerçevesinde farklı asayişe de ilişkin gelişmeler yaşanmış ve bu çerçevede sizleri hem asayiş boyutu ve yapılan çalışmaların mahiyeti konusunda bilgilendirme hususu hissedilmiştir.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş


Sayın basın mensupları değerli İstanbullular, göreve geldiğimizden bugüne kadar yatırımlarımızın yüzde 55’ini ulaşıma yaptık. Bunu yaparkende kentin her noktasındaki çalışaalarımızı uzmanlarımızla beraber yapmaktayız.

Taksim’deki yayalaştırma çalışması, bölgedeki yoğun trafiği yer altına almak suretiyle yayalaştırmayla daha rahat hareketi sağlamaktı. Bu konuyla ilgili kararlayan belediye meclisimizde oy birliğiyle muhalefetinde destek verdiği proje olduğunu belirtmek istiyorum.

Bu projenin bu bölümüyle ilgili kurul onayı da var. Bu çalışmaları başlattık. Altı aylık süre içinde yoğun trafik altında yoğun hayat içerisinde çalışmalar sürdürülmeye çalışıldı. Şu anda büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade etmek isterim.

Üzücü olarak gördüğümüz Gezi Parkı içinde bazı vatandaşlarımızın samimiyetinden şüphemiz yok. Ağaçlara duyarlı olan insanların, acaba burada Topçu kışlası AVM’mi yapılıyor diye gelenler var, bu ortamı istismar edenler var. Siyasi rant bekleyenelr ar. Bunları birbirinden ayırmak gerekmektedir.

25 Mayıs Cumartesi gecesi müteahhit firmamız bu bölgede, Gezi Parkı’nın Divan Oteli noktasında, son noktasında duvarı biraz ötelemek için bir çalışma başlattı. Bu gerekliydi. Fakat yansımalar böyle olmadı. Bazı çevreler bunu istismar etmeye hazır olan insanlar, biz gezi parkımızı yok ettirmeyiz, topçu kışlasına karşıyız deyişleri oluştu. Masum vatandaşlarımızın istismar edildiğini gördüm.

Orada hoş olmayan bir takım yansımalar ortaya çıktı. Bunu tahrik edenlerin getirdiği bir olumsuzluk olarak görmekteyiz. Benden randevu talep eden Mimar Odası Türkiye Başkanı ve İstanbul Şube Başkanı ile birlikteydim. Ve beraber değerlendirdik. Siyasilerin bunları kullanmaya kalkmalarından korktuklarını öğrendiler.

Halbuki biz bu açıklamaları yapmıştık. Kamuoyuna iletmiştik demek ki bir yerlerde eksiklikler var. Bundan birkaç gün önce de yine bizim partimizin genel başkan yardımcılarından parti sözcümüz Hüseyin Çelik, eski bakanımız da açıklamaları yapmıştı. Burada AVM ve Topçu Kışlası değil, bazı ağaçların taşınması ve kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma yapmak zorunda olduğumuzu kendileri de ifade ettiler.

Topçu Kışlası ile ilgili kurudan geçen bir karar var. Henüz onunla ilgili proje çalışmaları var, kurula gidilmesi gerekiyor, itirazlasr, topçu kışlasının orada yapılıp yapılmaması konusunda elbet görüşler olacaktır. Demokeratik ülkenin gereği de budur.

Yalnız şunu da ifade etmek istiyorum ki, burada düşünülen yer etmek isteyen topçu kışlası, AVM ölçeğinde bir yapı değil esasında.  Burada bizim yaptığımız çok iyi niyetli samimi, gerçekten çevreci, insanlarımızın da istismar edildiği görüntüden üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bir şeyi de burada bunları söyleyerek bitirmek istiyorum. Bir siyasi olarak bu kente hizmet etmeye çalışan biri olarak bu kente yanlış yapmamak bizim birinci hedefimiz. Bu kentte yaşayan insanların mutluluğu bizim arzumuz. Ama birileri bunu yanlış şekilde değerlendirip kullandırmakta. Samimi olan yurttaşların ve mağdur olanlara geçmiş olsun diyorum. Burada bunu gerçekten istismar eden, perde arkasınadn bu işi seyredenleri kınıyorum.

Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,087 µs