En Sıcak Konular

Türk: Barışı dışarıda aramıyoruz

31 Mayıs 2013 13:02 tsi
Türk: Barışı dışarıda aramıyoruz Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, soruları yanıtladı.

Avrupa ve ABD’de görüşmeler yaptıklarını belirten Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Barışı dışarıda aramıyoruz, bunu yanlış buluyoruz” dedi. Türk, Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu’ya barış gelmeyeceğini de ifade etti.
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, NTV Diyarbakır Temsilcisi Nizamettin Kaplan’ın sorularını yanıtladı.

Ahmet Türk, şu ifadeleri kullandı:

“Süreci, Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümü konusundaki önemli bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Bu sürecin Avrupa ve ABD’deki yansıması da buna benzer. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda herkesin bir beklentisi var. Biz bu sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için bazı görüşmeler yaptık. Bunlardan en önemlisi ABD’yle olan görüşmelerdir. Dışişleri’nde üç görüşme yaptık. Bu barışçıl sürecin desteklenmesi, Kürtlerin talebi konusunda çok tartışma yok, herkes sürecin yanında.

Çözümü sağlayacak yereldeki güçler, dengelerdir. Biz barışı dışarıda aramıyoruz, bunu da yanlış buluyoruz. Bir barışçıl noktaya gidiyorsa bütün dünyada bunu dikkatle izleyecektir. Filistin nasıl dünya meselesiyse Kürt meselesi de dünyanın odaklandığı bir meseleye dönüşmüştür. Kalıcı barış için herkes buna katkı sunabilir; düşüncelerini bize ve hükümete sunabilir. Bu tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade ettik. Ortadoğu’da Kürtler özgürleşmeden, Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu’ya kalıcı bir barışın gelme imkanı yoktur.

Türkiye'de, İran’da, Irak’ta ve Suriye’de dört ayrı parçada yaşayan bir Kürt halkı var. Böyle dönüşümün yaşandığı, çatışmaların olduğu bir süreçte Kürtler hâlâ baskı altında tutulursa, Ortadoğu’ya nasıl barış gelir? Kürtler bir yerde hem istikrarın hem istikrarsızlığın nedenidir. Suriye’de Esad gidecek ve gitmeli de. Ama El Nusra’nın, El Kaide’nin desteklediği bir muhalefet nasıl bir kalıcı bir demokrasi getirebilir? Kürtler içinde olmadan demokrasi gelebilecek mi? Onların da bizim gibi düşündüklerini gördük."

ntvmsnbc


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs