En Sıcak Konular

SMDK genişleme sürecini tamamladı

31 Mayıs 2013 08:53 tsi
SMDK, 2’nci Cenevre Konferansı öncesinde kritik bir dönemeç olan 7. Genel Kurulu’nda koalisyonun genişleme sürecini, 43 yeni üyenin katılımı ile tamamladı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), 7. Genel Kurul toplantılarında, koalisyonun yeni üyelerle genişleme çalışmaları, liberal kanadın öncülerinden Mişel Kilo’nun listesi olarak bilinen “Demokratikler Birliği”nden 14, “Devrim Hareketinden” 14 ve Özgür Suriye Ordusu’nun (OSO) siyasi kolundan 15 kişinin katılımı üzerine sağlanan uzlaşı ile tamamlandı.
 
İstanbul’da düzenlenen ve üç günde tamamlanması beklenen SMDK Genel Kurul toplantıları, 8'inci gününde sonuçlanabildi. SMDK Geçici Başkanı George Sabra, düzenlediği basın toplantısında, koalisyona yeni 43 üyenin katılması üzerine oybirliğinin sağlandığını açıkladı.
 
Koalisyona liberal kanattan eklenen 14 ismi açıklayan Sabra, Suriye içindeki aktivistlerden oluşan “Devrim Hareketi” ve ÖSO’nun siyasi kolundan katılacak temsilcilerin isimlerinin ilerleyen günlerde belli olacağını söyledi.
 
Koalisyondaki üye sayısının 118’e ve son genişleme çerçevesinde 8 yeni kadın üyenin katılımı ile koalisyon içindeki kadın temsilci sayısının 12’ye yükseldiğini belirten Sabra, başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerini 12 Haziran'da 8. Genel Kurul toplantılarında gerçekleştirme kararı aldıklarını bildirdi.
 
Bu tarihe kadar mevcut yönetim kadrosunun görevine devam edeceğini dile getiren Sabra, genel kurulda koalisyonun hazırladığı “Koalisyon’un siyasi vizyonu” ve “geçiş sürecinde temel ilkeler”isimli belgelerin yakında yayınlanacağını ifade etti.
 
Sabra, koalisyon üyeleri ile birlikte kararlaştırılan, “Kuseyr’de İran güçlerinin ve Hizbullah militanlarının sürdürdüğü kuşatmanın sonlandırılması” çağrısını yineledi.
 
Sabra, toplantıların planlanan tarihte tamamlanamamasına ilişkin, koalisyonun gündem maddelerinin önemi ve hassasiyeti nedeniyle, görüşmelerin hararetli tartışmalar ve yoğun diyalog içinde geçtiğini söyledi.
 
 “Koalisyon’un artık yenilendiğini söyleyebiliriz”
 
Yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan George Sabra, “Sonuçtan memnun musunuz?” sorusu üzerine, “Tabii ki, artık koalisyon içinde aktivistler, askeri birimler ve çeşitli siyasi gruplar temsil ediliyor. Koalisyon’un artık yenilendiğini söyleyebiliriz” dedi.
 
"Türkiye, Suriye halkının ve devriminin yanındadır"
 
Davutoğlu ve Suriye’nin Dostları Grubu’ndan temsilcilerin Genel Kurul'a yaptığı ziyareti değerlendiren Sabra, şu ifadeleri kullandı:
 
“Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar Suriye halkına devrimin ilk günlerinden itibaren yardımcı olmuştur. Biz dünyadaki dostlarımızla her zaman devrim ve Suriye halkının menfaati için fikir alışverişinde bulunmaktayız."
 
Sabra’nın toplantı esnasında aktardığı, ÖSO’dan yaklaşık bin savaşçının Kuseyr şehrine girdiği haberi koalisyon üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.

aa



 

Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs