En Sıcak Konular

Obama'ya zehirli mektup

31 Mayıs 2013 08:15 tsi
Obama'ya zehirli mektup ABD Başkanı Barack Obama'ya bir kez daha zehirli madde içerdiğinden şüphe edilen bir mektup gönderildi. Benzer bir mektup dün New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e gönderilmişti.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e dün gönderilen zehirli madde içeren mektubun benzeri bugün ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderildi.

ABD gizli servisi, Başkan Barack Obama'ya zehirli madde içeren şüpheli bir mektup gönderildiğini doğruladı. ABD basını, mektupta zehirli "risin" maddesinin olduğunu belirtti.

FBI'ın anti terör biriminin, Obama'ya gönderilen mektubu incelediği ifade edildi. "Risin" maddesi içerdiği belirtilen mektup nefes darlığına neden oluyor, küçük bir dozunun yutulmasının dahi ölümcül olabileceği ifade ediliyor.

BLOOMBERG DE HEDEFTE

ABD'nin New York kenti Belediye Başkanı Michael Bloomberg de dün benzer bir saldırıya hedef olmuştu. New York polisi, Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e gönderilen şüpheli bir mektup üzerinde yapılan ilk incelemelerin, mektupta zehirli risin maddesi bulunduğunu gösterdiğini açıklamıştı.

Polis, risin tespit edilen bir diğer mektubun da Bloomberg'in kurduğu, merkezi Washington'da bulunan "Yasadışı Silahlara Karşı Belediye Başkanları" grubuna gönderildiğini belirtmişti. Kim tarafından yazıldığı araştırılan mektuplar üzerinde kapsamlı araştırma yapılacağı ifade edilmişti.

ÜST DÜZEY YETKİLİLERE GÖNDERİLMİŞTİ

ABD'de geçtiğimiz Başkan Barack Obama'ya, Cumhuriyetçi Parti Mississippi Senatörü Roger Wicker'a ve Mississippi'de bir hakime gönderilen mektupların da zehirli risin maddesi içerdiği, yapılan ayrıntılı laboratuvar testlerinden sonra kesinleşmişti. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştı.

ntvmsnbc

Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs