En Sıcak Konular

GDO'lu pirinç tartışmasına bakanlıktan cevap

29 Mayıs 2013 16:49 tsi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, medyada yer alan GDO'lu pirinç tartışmalarına cevap verilerek, "Şunu bir kez daha kesin olarak ifade ediyoruz; ülkemizde GDO'lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmemektedir" denildi.



 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugün bir gazetede Türk milletine kanser yapan tatlandırıcılar ve GDO'lu pirinç yedirildiğine ilişkin haberin yer aldığı belirtilerek, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı'na dayandırılarak verilen haberde; kamuoyunu yanlış yönlendirecek ve halkta tedirginliğe yol açacak ifadelerin bulunduğu bildirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından, yapılan analizlerin yanlışlığının kabul edildiği belirtilerek, söz konusu gazetenin pirinçte GDO varmış gibi iddialarında ısrar etmesinin iyi niyetli olmadığı kaydedildi.

  Bakanlık tarafından yapılan açıklamada raporun geçersiz olduğuna dair üniversite tarafından mahkemeye bildirimde bulunulduğu hatırlatılarak, "GDO konusunun sürekli gündemde tutularak, bakanlığımıza bir saldırı aracına dönüştürülmesi manidardır. Şunu bir kez daha kesin olarak ifade ediyoruz; ülkemizde GDO'lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmemektedir. İthalat ve ihracata konu gıda maddeleri hiçbir bildirime gerek duyulmaksızın denetim birimleri tarafından kontrol edilmekte ve gerekli analizleri yapılmaktadır. Kamuoyunu yanlış bilgilerle etkilemeye yönelik bu tür gerçeğe aykırı yalan ve yanlış haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadesi kullanıldı.

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs