En Sıcak Konular

Cenevre sonrasına hazırlık

29 Mayıs 2013 10:30 tsi
Cenevre sonrasına hazırlık Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Obama Pentagon'a uçuşa yasak bölge için plan oluşturmasını emretti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington'a uçmadan önce Amerikalı NBC kanalına verdiği mülakatta, ABD öncülüğünde ilan edilecek bir uçuşa yasak bölgeyi destekleyeceğini açıkça anlatmıştı ve ABD'nin bu konuda harekete geçmesini istemişti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Türkiye'nin uzun bir süredir talep ettiği, Suriye üzerinde 'uçuş'a yasak bölge' oluşturulması konusunda plan hazırlaması için Pentagon'a başvurduğu bildirildi.

Suriye'de 2,5 yıla yakın bir zamandır devam eden krizin sona erdirilmesinde askeri çözüm yerine, daha çok siyasi çözümden yana tavır alan Obama yönetiminin ilk defa askeri bir eylem planı için Genelkurmay Başkanlığına yetki verdiği ifade edildi.

Beyaz Saray'dan iki yetkilinin The Daily Beast adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin 'ABD, Fransa ve İngiltere'nin yürürlüğe koyacağı uçuşa yasak bölge konusunda planlar çizmesi için Pentagon'a başvurduğu belirtilerek, bu konuyla ilgili isteğin Cenevre'de yapılacak Suriye Konferansı öncesinde Ortadoğu'ya ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yoluyla Pentagon'a iletildiği kaydedildi.

Cenevre konferansı, başta ABD olmak üzere 18 ülkeden 15 bin askerin katılacağı Ürdün'de yapılacak 'İstekli Aslan' adlı askeri tatbikatla aynı zaman denk gelirken, tatbikatın 'Uçuşa yasak bölge'yle ilgili F16'ların kullanılacağı planın egzersizlerini içermesi de bekleniyor.

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs