En Sıcak Konular

Kuzey Irak'a Almanya'dan ilk resmi delegasyon gezisi

27 Mayıs 2013 15:13 tsi
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid 23 kişilik bir heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kuzey Irak'ın Erbil şehrine gitti.

Dört gün sürecek resmi ziyaret aynı zamanda Federal Almanya'nın bölgeye yaptığı ilk resmi delegasyon ziyareti olma özelliği de taşıyor.

Kuzey Irak'ın bilhassa Erbil şehrinin son on yılda gerek siyasi gerekse ekonomi anlamda çok dinamik bir gelişme kaydettiğini vurgulayan BW Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid, ekonomi delegasyonlarının, yaptıkları her ziyaretle büyümeye hazır olan bu yerler için kapıyı açan taraf olduğunun altını çizdi. Bu ziyaretin iki amacı olduğunu söyleyen Bakan Schmid, birinci olarak Kuzey Irak'ta pazar fırsatları keşfetmek ve ikinci olarak da siyasi düzlemde temas kurmak olduğunu vurgulayarak ziyareti son derece önemli bir ziyaret olarak nitelendirdi. Bakan Schmid, bölge ile Almanya ve bilhassa Baden-Württemberg arasında ekonomik ve ticari bağlar kurulması ve diplomatik ilişkilerin pekişmesi yönü ile bu ziyaretin önemli olduğu dile getirdi.

Heyette bulunan işadamları ise Baden-Württemberg'deki mevcut firmalarının yetkililerinin Kuzey Iraklı işadamları ile bir araya gelmesi, ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından ziyaretin önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor.

EYALETTE IRAK KÖKENLİ SAYISI ARTIYOR

Baden-Württemberg Eyaleti'nde 11 bin 100 kişi Irak vatandaşı yaşıyor. Bunların yarısı ise 18 yaşının altında. Son yıllarda eyalette Iraklı vatandaşların sayısında artış gözlenirken, en çok Iraklı Pforzheim ve Stuttgart bölgesinde yaşıyor. Baden-Württemberg'de 2 bin 700 Iraklı sosyal yardımdan yararlanıyor. 2012'de 630 Irak vatandaşının Alman vatandaşlığına geçiş yaptığı istatistiklere yansıdı. 2011 yılı verilerine göre de sığınmacı olarak 1264 Irak kökenli Baden-Württemberg'e sığınmış durumda.

(CİHAN)

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs