En Sıcak Konular

Bursa ile Erbil işbirliği protokolü imzaladı

27 Mayıs 2013 14:52 tsi
Bursa Valiliği ile Irak'ın kuzeyindeki Erbil Valiliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.



Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Erbil Valisi Nevzad Hadi görüştü. Harput, Kuzey Irak temasları kapsamında beraberindeki heyetle Erbil Valiliği ziyaret etti. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın açıklamasında, Erbil ile Bursa arasında işbirliği protokolünün imzalandığı kaydedildi.

Kürt bölgesi ile tarihi bir protokole imza attıklarını ifade eden Bursa Valisi Harput, bu iş birliği anlaşmasının temelinin geçtiğimiz aylarda Erbil'den Bursa'ya gelen heyetle atıldığını söyledi.

Vali Harput, " Türkiye'nin lokomotifi diyebileceğimiz ve en hızlı gelişen bölgesinin yani Bursa'nın bütün imkan, birikim ve vizyonunu kardeş Erbil ile paylaşmak ve müşterek iş birliği yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu çerçeve protokolün içerisinde yer alan iş birliği konularında neler yapılabileceğini iki valiliğin tespit edeceği heyetler bir araya gelerek belirleyip uygulayacaklar. Bu iş birliği ile aynı tarihi, aynı coğrafyayı aynı inancı ve aynı kültürü paylaşan bölge halklarının, geleceğe dönük omuz omuza iş birliği halinde yürüyebileceğinin resmi tarihi imzasını atıyoruz." dedi.

Gelişen kentlerin bu anlaşma ile birbirilerinden faydalanacağını vurgulayan Erbil Valisi Nevzad Hadi ise " Bugün memnuniyetle hazırlanan protokolü imzalayacağız. Erbil ve Bursa bu işbirliği ile biri birilerinin birikimlerinden yararlanacaklar. Özellikle biz, Bursa'nın tecrübelerinden çok yararlanacağımızı düşünüyoruz. O tecrübeleri burada hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

İmza töreninde hazır bulunan Irak Bölgesel Kürt hükümetine bağlı Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, bölgenin Türkiye'nin bir uzantısı olduğunu Türkiye'de bu bölgenin bir uzantısı olduğunu vurguladı. Çelebi, "Ekonomi entegrasyona gitmek isteriz, sosyal entegrasyona gitmek isteriz. Biz bin yıldır birlikte güzellikler içerisinde yaşıyoruz. Bin yıl daha güzellikler içinde yaşamayı umuyorum. Ne mutlu bana ki bu iki şehrin iki valisi arasında duruyorum." dedi.

Açıklamalardan sonra iki şehir arasındaki iş birliği anlaşması imzalandı. Heyetler Erbil Valiliği önünde çekilen toplu fotoğraflarla bu anı ölümsüzleştirildi.

(CİHAN)

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs