En Sıcak Konular

'Önemli olan İstanbul’u kazanacak bir adayın belirlenmesi'

27 Mayıs 2013 14:15 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili, "CHP açısından önemli olan İstanbul'u kazanacak bir aday



  Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Loğoğlu, "Suriye'de eli bulunan herkesin bu ellerini Suriye'den çekmesi lazım. Suriye'deki en büyük yabancı el de Türkiye'nin elidir. Dolayısı ile Türk hükümetinin AKP'nin Suriye'deki elini çekmesi Suriye'ye yapılacak en büyük yardımdır." diye konuştu.

    Reyhanlı saldırısının ardından olayın faillerinin kısa sürede yakalandığını söyleyen Loğoğlu, "Ondan sonra büyük bir suskunluk geldi. Sonra da birden bire bu işlerden CHP'nin sorumluğu olduğu gibi bir iddia ortaya atıldı. Yine AKP, bazı CHP'li belediyelerin PKK'ya yardımda bulunduğu iddiasını ortaya atmıştı. Bunu ileri sürenlerin elinde bilgilerin belgelerin olması lazım… Şimdi başka bir iddia ile karşı karşıyayız. Bu konudaki iddianın, her türlü şiddete karşı olan Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin böyle bir olayla karşılaşması iktidarın yürüttüğü siyasetin çürüdüğü anlamına gelmektedir." ifadesini kullandı.

    "KATAR'DAN SURİYE'YE MUZ YA DA HURMA GÖNDERİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı "Sen Suriye için terörist başısın." ifadesinin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, "İfadenin kendisine takılıp kalırsanız tıkanıp kalırsınız." şeklinde konuştu. AK Parti'nin izlediği politikanın Suriye'nin içinde bulunduğu durumun en büyük nedenlerinden olduğunu ileri süren Loğoğlu, "Her ne kadar hükümetimiz Suriye muhalefetine silah verilmediğini söylüyor ise de biz Katar'dan onlarca yüklü kargo uçaklarının Türkiye'ye indiğini kayıtlardan biliyoruz. Katar'dan Suriye'ye muz yada hurma gönderildiğini düşünmüyoruz… Suriye bugün terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği bir noktaya geldiyse bunda Türkiye'nin de sorumluluğu vardır." dedi.

    "PARTİLERİN İSİMLERİNDEKİ DİNİ TABİRLERLE UĞRAŞMIYORUZ"

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "Hizbullah adını Hizbuşeytan yapsın." şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, "CHP laik bir parti. Onun için partilerin isimlerindeki dini tabirlerle uğraşmamayı tercih ediyoruz. Bir partinin adının ne olacağını herhalde o partinin mensupları karar verir." ifadesini kullandı.

    "AKP, SİYASETİ ORDUNUN İÇİNE DE SOKMUŞTUR"

    Bir başka gazetecinin, "Genelkurmay yeni bir çalışma başlatıyor. Albay ve generallerin daha erken terfi etmeleri sağlanacak. Böylece kadro sıkıntısı aşılacak deniyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Loğoğlu, "Çabuk terfi yoluna gidildiğinde bunun çok sağlıklı, liyakat ölçülerine göre yapılması gerekir. AKP belki orduyu siyasetin dışına çekmiştir (bu olumsuz bir gelişme değildir), maliyeti çok ağır olmuştur ama AKP tam aksini de yapmıştır. Siyaseti ordunun içine de sokmuştur. Eğer bu çalışma bir siyasi anlayışın ürünü ise o zaman üzerinde çok dikkatli durmamızı gerektirecek bir konudur." diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs