En Sıcak Konular

İngiltere Başbakanı'nın tatili hedefte!

27 Mayıs 2013 11:00 tsi
İngiltere Başbakanı David Cameron, bir İngiliz askerinin öldürülmesinin ardından hafta sonu tatiline çıkınca eleştiri oklarına hedef oldu.

Başbakan Cameron, Londra'da iki radikal Müslüman tarafından işlenen cinayetin ardından İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5'i ziyaret ederek bilgi aldı ve ardından da ailesiyle birlikte haftasonunu geçirmek üzere İspanya'nın İbiza adasına gitti.

Geçtiğimiz hafta bir askeri satır va palalarla keserek öldüren saldırganların yıllarca güvenlik güçleri tarafından izlendiği ve hatta birine ihbarcılık yapması için yaklaşıldığı iddia edildi.

Olayla ilgili istihbarat zaafı olduğuna dair iddialar varken Cameron'un tatile çıkması hem medya hem de muhalefetin eleştirilerine hedef oldu.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Cameron'un "işinin başında" olduğu belirtilirken, Başbakan ile eşi Samantha'nın deniz kenarında bir kafede dinlenirken çekilen fotoğrafları gazetelerin birinci, sayfalarında yer aldı.

Bir başbakanlık sözcüsü Cameron'un asker cinayetiyle ilgili soruşturma konusunda bilgilendirilebilmesi için kilit personelini yanında götürdüğünü belirtti.

Ancak Cameron'un 2005 yılından beri İngiltere topraklarında gerçekleştirilen ilk terör saldırısının ardından tatile çıkması Başbakan'ın doğru düşünüp karar verme yetisi konusunda soru işaretleri yarattı.

Tatile çıkmadan önce Londra'nın Woolwich bölgesindeki saldırı mahallini ziyaret eden Cameron, ardından MI5'in merkezine gitmişti.

Cameron burada personele çalışmaları ve terörle mücadelede gösterdikleri başarılar nedeniyle teşekkür etmişti.

Ancak tecrübeli bazı politikacılar olayla ilgili istihbarat zaafı endişelerinin olduğu bir sırada Cameron'un bu ziyaretinin bir hata olduğunu savundular.

cnnturk


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs