En Sıcak Konular

'Sadece rejimin askerleriyle savaşmıyoruz '

24 Mayıs 2013 15:51 tsi
Suriye'deki muhalif gruplardan Liva İslam grubu komutanı Zahran Elloş, Suriye'de sadece rejim askerleriyle değil, İran, Irak ve Lübnan'dan gelen gruplar ve Hizbullah'la da savaştıklarını söyledi.

  Batıyı Suriye'deki katliama sessiz kalmakta suçlayan Zahran Elloş, Türkiye'nin insani yardımından başka kimsenin kendilerine yardım etmediğini belirtti.

Şam'dan Türkiye'ye gelen ve Suriye içerisindeki etkin gruplardan Liva İslam grubu komutanı olan Zahran Elloş, Topkapı Akgün Otel'de basın açıklaması yaptı. Reyhanlı'daki saldırıda hayatanı kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunan Elloş, bu saldırıların Suriye rejimi tarafından Türk ve Suriye halkının arasını açmak için yapıldığını savundu. Zahran Elloş, bu gibi olayların Türk ve Suriye halkının arasını bozamayacağını vurguladı.

'İRAN, SURİYE REJİMİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR'

Suriye rejiminin Sünnilere karşı planlı şekilde saldırdığını ifade eden muhalif komutan, Suriye'de sadece rejimin askerleriyle değil İran'dan, Lübnan'dan ve ırak'tan gelen gruplarla ve Hizbullah'la da savaştıklarını dile getirdi. Zahran Elloş, İran'nın Suriye rejimine ekonomik, lojistik ve askeri her türlü desteği verdiğinin altını çizdi. Elloş, Suriye'de özellikle mezhepsel bir çatışmanın yaşandığı üzerinde durdu.

Esed rejiminin yanında savaşmaya gelen grupların komutanlarıyla telsiz aracılığıyla konuştuğunu aktaran Zahran Elloş, onlara "Ülkemize neden geldiniz?" diye sorduğunda, "Sizi öldürmeye geldik" cevabını aldığını söyledi. Batı ülkelerini Suriye'de yaşanan katliamlar karşısında sessiz kalmakla suçlayan Zahran Elloş, Türkiye'den gelen insani yardımların haricinde kimsenin Suriye halkına yardımda bulunmadığını dile getirdi.

Liva İslam grubu komutanı Zahran Elloş, Suriye rejiminin bazı bölgelerde kimyasal silah kullandığını, kimyasal silah kullanılmasını 'kırmızı çizgi' olarak niteleyen Batı ülkelerinin ise bütün bunların karşısında sessiz kaldığını belirtti. Zahran Elloş, uluslararası kamuoyunun sessizliği sebebiyle Suriye'deki can kayıplarının arttığını vurguladı. Banyas'ta yaşanan katliama da değinen Zahran Elloş, Esed rejiminin yaşlıların, kadınların ve çocukların gözyaşlarına aldırmadan onları bombaladığını ve öldürdüğünü aktardı. Elloş, Suriye'deki Sünnilerin yok edilmek ve ülkeden çıkartılmak istendiğini ifade etti.

Esed rejimine karşı savaşmaya devam edeceklerini vurgulayan Zahran Elloş, Suriyeli gençleri birlik olmaya ve Esed rejimine karşı savaşmaya davet etti. Elloş, Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederken daha fazla yardım talebinde bulundu.

Basın mensuplarının Cenevre Görüşmeleri'ne ilişkin sorularını da cevaplayan Zahran Elloş, siyasi çözüm arayışlarının bugüne kadar sonuç vermediğini ancak Suriye halkının talepleri doğrultusunda bir sonuç çıkması durumunda siyasi çözüm arayışlarını da destekleyeceklerini belirtti.

Zahran Elloş, son olarak Şam'da şiddetli çatışmaların yaşandığını ve kentin güneyini ele geçirdikleri bilgisini verdi. Elloş, savaşın özellikle kentin dışında şiddetli şekilde devam ettiğini kaydetti.

Basın toplantısının yapıldığı salonda Suriye'de yaşanan katliamları anlatan fotoğraflar da sergilendi.

(CİHAN)

Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs