En Sıcak Konular

Serdar Öztürk: Bu operasyonu Amerikalılar yapıyor

24 Mayıs 2013 15:51 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı Avukat Serdar Öztürk, Ergenekon davası ve soruşturma sürecine ilişkin "Bu operasyonu Amerikalılar yapıyor. Asıl amaçları da orduyu çökertmektir." iddiasında bulundu.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının duruşmasında tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Mütalaada, Danıştay saldırısıyla alakalı ilgili Süleyman Esen ve Osman Yıldırım hakkında beraat istendiğini belirten Öztürk, "Danıştay avukatı ise bu sanıkların cezalandırılmasını istemiştir. Kendi şehitlerine sahip çıkan Danıştay'ı kutuluyorum. Mütalaada Osman Yıldırım ve Süleyman Esen'in beraatinin istenmesi hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir." diye konuştu.

TÜBİTAK, Adli Tıp Kurumu ve Emniyet Kriminal Şube Müdürlüğü tarafından alınarak dava dosyasına dahil edilen raporların geçersiz olduğunu belirten Öztürk, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı dosyası nedeniyle AKP ve Hüseyin Çelik bu davaya müdahil olmuştur. AKP'nin müdahillik dilekçesinin altında da Başbakan ve AKP Genel Başkan sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan'ın adı bulunmaktadır. TÜBİTAK direk Başbakanlık'a bağlıdır. Adli Tıp Kurumu ile Emniyet Kriminal de dolaylı olarak Başbakanlığa bağlıdır. Bu nedenle Başbakanlığın müdahilliğinin kabulünden itibaren bu üç kuruma ait raporların ortadan kalkması gerekmektedir." iddiasında bulundu.

Öztürk ayrıca, AK Parti ile Hüseyin Çelik'in müdahillik taleplerinin kabul edilmesine rağmen BDP'nin müdahillik taleplerinin kabul edilmemesini de eleştirdi. Öztürk, "BDP'nin müdahilliğinin kabul edilmemesi bizce hatalıydı. BDP'nin de müdahlliğini kabul etseydiğiniz de kimlerin müttefik olduğu ortaya çıksaydı." dedi.

Mütalaayı savcıların yazmadığını düşündüğünü belirten Öztürk, "Biz, soruşturmayı yürüten birçok polis hakkında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle suç duyurularında bulunduk. Onlar da bizim suçlamalarımız karşısında beyanlarda bulundu. Bütün polis memurlarının beyanlarında 'Serdar Öztürk'ün üslup, ifade tarzı ve iddia ettiği hususlar' şeklinde kalıp sözler kullanmışlardır. Aynı kalıp söz mütalaada da bulunmaktadır. Polisler benim mesnetsiz suçlamalarda bulunduğumu iddia etmişler. Oysa yasa dışı dinleme yaptıklarını ben ortaya koydum. Oğlumun, kız arkadaşıyla yaptığı telefon konuşmasını dinlemişler." şeklinde konuştu.

Ergenekon davası ve soruşturması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Öztürk, "Bu operasyonu Amerikalılar yapıyor. Asıl amaçları da orduyu çökertmektir." iddiasını dile getirdi.

(CİHAN)



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs