En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 27 Mayıs uyarısı

24 Mayıs 2013 11:30 tsi
Erdoğan'dan 27 Mayıs uyarısı "27 Mayıs tekrar tekrar geldi. 27 Mayıs ruhu AK Parti döneminde defalarca hatırlatılmak istendi. "

 Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

27 Mayıs son derece önemli. 27 Mayıs'ı hatırlamak ve hatırlatmak önemli. 27 Mayıs tekrar tekrar geldi. 27 Mayıs ruhu AK Parti döneminde defalarca hatırlatılmak istendi. O tek tipçi dayatmacı zihniyet bugün daha varlık gösterebiliyor.

Tutundukları tüm dallar ellerinde kaldı. Umut besledikleri dağlara karlar yağdı. Ama muhalefet sandıkta yarışmayı bugün dahi içine sindiremiyor. Acziyet içinde çaresiz ruh haliyle Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi rant sağlamayı siyaset olarak tercih ediyor.

CHP Genel Başkanı da MHP Genel Başkanı da bunu sergiliyorlar. Kapana sıkışmış durumdalar. Demokrasi dışı çıkış yolu arıyorlar. Fay hatlarında gerilimi artırarak çıkış yolu bulabilir miyiz diye arayıştalar. Ne söylediklerini duyamayacak kadar acziyet içindeler. Çaresizlik içindeler. Nasıl bir yolda yürüdüklerini göremeyecek kadar akıl tutulması içindeler.

2010 yılında CHP'de kaset skandalı yaşandı. Dönemin genel başkanı gitti. 22 Mayıs 2010'da şu anki genel başkan o makama geldi. Makama gelmeden mevcut genel başkanını evinde ziyaret etti. Evinden çıktığı andan itibaren yalan söylemeye başladı. Sordular ben aday olmayacağım dedi. Hemen arkasında çıktı adayım dedi. Kürsüye ilk kez çıktı son derece seviyesiz bir dille hitap etmeye başladı. Defalarca çark etti. Yalan söyledi. Defalarca gaf, hata yaptı. Seçimlere girdi oy bile kullanamadı. Her iki seçimde de oy kullanamadı. Zamanla siyaseti öğrenir dedik. İnanın aradan çok zaman geçti CHP genel başkanı bir arpa boyu yol kat edemedi.

Biz böyle bir aceminin CHP Genel Başkanlığı'nda oturmasını büyük bir talih olarak gördük. Biz bunu defalarca söyledik. Bu zat o makamda olduğu sürece AK Pati her seçimden zaferle çıkar. Ama iş öyle bir hale geldi ki artık Türkiye'ye zarar vermeye başladı. Türkiye'nin imajını zedelemeye başladı. Türkiye demokrasisinin imajına leke sürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosundaki düştüğü durum bizi de üzdü. Rakibizim de olsa CHP'nin genel başkanı da olsa Türkiye'nin bir siyasi partisinin bu duruma düşürülmesi inciticidir.

Mavi Marmara olayında mağdurların yanında değil saldırganların yanında yer aldı. Portekizde gülünç duruma düştü. En son Avrupa Parlamentosunda kendi ülkesinin Başbakanına yaptığı ithamlarla gülünç duruma düştü. Kendi ülkesinin başbakanı için katil sıfatıyla konuşana zavallı gözüyle bakarlar. Sadece onunla da kalmadılar odalarının kapısından geri çevirdiler. Biz cevap vermeyeceğiz. Ama yargıda bunun sonuna kadar peşinde olacağız. Esed ile Erdoğan arasında ton farkı var diyor. CHP'nin milletvekilleri Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiler. Reyhanlı'daki olayları yapanları Esed'e götürdüler. Size elçilik edenler Reyhanlı'yı planlayanlar. Şimdi utanmadan sıkılmadan bizi Esed ile kıyaslıyor. Bunu da Avrupa Parlamentosun'da yapıyor. Ortaya çıkan tablo CHP adına son derece utanç verici bir tablodur.

Bakın Suriye'de kanlı saldırılar başladığı anda ben de arkadaşlarım da bir atasözünü hatırlattık. Kurda merhamet kuzuya zulümdür. Suriye konusunda CHP'nin tavru tarafsız değildir. CHP gayri meşru tarafta yer aldı. Tarih boyuncu her zaman zalimlerin yanında yer aldıysa bugün de zalimlerin yanında yer aldı. CHP AK PArti ile sandıkta rekabet edemeyecek.

Reyhanlı'daki acı hadiseyi nasıl kaşıdıklarına dikkat edin. Suçluları kollamak hadiseyi çarpıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Reyhanlı hadisesi üzerinden kışkırtma oluşturmak için canla başla mücadele ediyorlar. Hataylı kardeşlerimin CHP'nin bu son derece tehlikeli oyunu karşısında sağduyulu olmalarını istiyorum. Milletimin uyanık olmasını istiyorum.

Güvenlik birimlerimiz son derece dikkatli çalışıyor. Reyhanlı'da maalesef saldırı engellenememiştir. Ancak güvenlik ve istihbarat sayesinde onlarca eylem etkisiz hale getirildi. Bu tertibin içindekiler yakalandı ve yargıya teslim edildi. Güvenlik birimlerimizi yıpratma operasyonlarına karşı dikkatliyiz. Buradan sesleniyorum. Muhalefetin gerilim politikalarını prim vermeyin.

ABD ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı çok cahil. Obama ile görüşürken Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı yokmuş. Dışişleri Bakanı var müsteşara ne gerek var.

CHP Genel Başkanı Avrupa'da kapılardan dönerken biz Türkiye'nin tezlerini küresel adelet için çağrılar yapan platformlarda çalışmalarımız sürdürdük. İran, Suriye, İsrail, Irak, Tunus, Yemen, Libya konuşurken birileri kapılardan kovuluyor.

Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs