En Sıcak Konular

Denizli'deki operasyonda 19 tutuklama

31 Temmuz 2007 07:23 tsi
Denizli'de organize suç örgütlerine yönelik 2 ayrı operasyonda yakalanan 39 kişiden 19'u tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin istihbarat çalışmasında elde edilen bilgiler ışığında uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen bir örgüte yönelik operasyon düzenlendi.

Denizli Merkez, Çivril ilçesi ve Manisa'da eş zamanlı gerçekleştirilen ''Huzuryaka 2'' adlı operasyonda, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve örgütün faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapma olaylarına karıştıkları'' iddia edilen 15 kişi yakalandı.

Yakalananlardan 5'i, işlemlerin tamamlanmasından sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Örgütle bağlantısı tespit edilen 6 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bu kişilerle bir kısmı satışa hazır hale getirilmiş 710 gram kubar esrar maddesi, 4 bin 400 uyuşturucu hap, uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı tespit edilen 1 elektronik tartı, 3 ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 460 YTL para ele geçirildi.

''TEMİZLİK OPERASYONU''

Denizli genelindeki hırsızlık olaylarına yönelik 26 ayrı adrese düzenlenen ''Temizlik Operasyonu''nda da ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt adına hırsızlık yapma ve yaptırma, hırsızlık malına yer temin etme, hırsızlık malı satma, satın alınmasına aracılık yapma suçlarına karıştıkları'' iddiasıyla 24 kişi yakalandı.

Yakalanan kişilerle Denizli Merkez ve bağlı ilçelerde karıştıkları 24 hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 14'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yakalananların ev ve iş yerlerinde; 1 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 52 mermi, çok sayıda çalıntı inşaat kalıbı, direkleri ve raylar, maddi değeri yüksek çok sayıda çalıntı güvercin ve muhtelif eşyalar ele geçirildi.

haber7



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs