öteki... | " /> iyibilgi özel" /> öteki... | "/> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Bölgesel, küresel ve öteki...

24 Mayıs 2013 10:33 tsi
Bölgesel, küresel ve öteki... Hükümetin hassas olması gereken konular neler? iyibilgi özel

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Amerika'da yaptığı Fetullah Gülen ziyaretiyle ilgili Çarşamba günü TRT Türk kanalında yaptığı açıklamalar hayli ses getirdi.  "AK Parti'li Fetullah Gülen beklemiyoruz ve bunu istemiyoruz" sözü özellikle manşetlere çekildi ancak bazı sözleri de çabuk atlandı. Bunların başında Gülen'in "dünya politikaları" ile ilgili sözleri geliyor. Başbakan Yardımcısı Arınç üstü kapalı olarak o sözleri şöyle aktardı:

"Daha başarılı olmamızı, daha çok temkinli ve dikkatli olmamızı, hem çevremizdeki, bölgemizdeki olaylarda hem dünya politikasında hem de bazı konularda hassasiyet göstermemizi istiyor. "

Peki acaba Gülen'in hassasiyet gösterilmesini istediği konular hangileri, diye sorsak. Arınç bunları üç ayrı kategoride verdiğine göre aslının hayli detaylı olduğunu düşünebiliriz.  Hassasiyet gösterilmesi gerekilen bölgesel politikalar arasında Suriye ve Irak ile ilişkilerin başta geldiğini varsayabiliriz. Peki dünya kategorisine hangileri girebilir? Şu aralar Türkiye'nin gündemi Suriye'deki mücadeleye odaklanmışken dünyanın diğer bölgelerinde neler olup bittiğinden yeteri kadar haberdar mıyız? Örneğin Pasifik'teki gelişmeleri Türk kamuoyunun takip etmediğini biliyoruz. Peki hükümet? Ya da koskoca Asya kıtasında neler olup bittiğine dair üstünkörü dahi olsa bir bilgimiz var mı? Ya da birinci ve üçüncü kategorileri birbirine bağlayacak İran seçimlerini Ankara ne kadar yakından takip edebiliyor?

Daha da önemlisi Hocaefendi'nin bahsettiği üçüncü kategori.  Dünya ve bölgesel olaylar dışında kalan bu bölüm neleri kapsıyor? Fizik-ötesi boyutlar bu kategoriye dahil olabilir mi?

Konuşmanın detaylarını bilmeden söylenecek her söz spekülasyona girecek. Ancak gene de kamuoyuna verilen bilgi kırıntılarından hareketle şunu açıkça görebiliriz: Gülen hem dünya hem de başka konularda hassasiyet vurgusunu boşu boşuna yapmıyor. Eksik kalan bir takım noktalar olmalı ki, hassasiyet vurgusu yapıyor. Kamuoyu dışında hükümetin odağını büyütmesi gerekiyor.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 4,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,235 µs