En Sıcak Konular

Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Rompuy'u resmi törenle karşıladı

23 Mayıs 2013 17:26 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'u Başbakanlık merkez binada resmi törenle karşıladı.



Merkez bina önündeki tören, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Önce Avrupa Birliği'nin marşı olan 'Ode to Joy', Beethoven'ın 9'uncu Senfonisi, ardından İstiklal Marşı çalındı. AB Konseyi Başkanı Rompuy, tören kıtasını selamladı. Ardından Erdoğan ve AB'li konuk, heyetlerle tokalaştı. Karşılama heyetinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın yer aldı.

Erdoğan ve Rompuy'un Başbakanlık protokol merdivenlerinde gazetecilere poz vermesinin ardından görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Rompuy ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak 22-23 Mayıs tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Rompuy, akşam da Erdoğan tarafından Resmi Konut'ta onuruna verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

Konsey Başkanı Van Rompuy'un Ankara'da TOBB'da Türk iş adamlarına hitap etmesi bekleniyor. Van Rompuy'un ziyaret sırasında Türkiye-AB ilişkileri tüm yönleriyle ele alınacak, ayrıca uluslararası ve bölgesel konulara dair görüş alışverişinde bulunulacak.

Avrupa Birliği Konseyi'nin ilk tam zamanlı başkanı olan Belçika asıllı Van Rompuy, 30 Aralık 2008'e kadar Belçika'nın 66'ncı Başbakanı olarak görev yapmıştı. Rampuy, Lizbon Anlaşması'na göre de 19 Kasım 2009'da AB Konseyi başkanlığına seçilmişti. Rompuy, ikinci kez de 1 Mart 2012'de aynı göreve 27 AB ülkesinin oyuyla tekrar seçilmişti. 1 Haziran 2012'de resmen ikinci ve son döneminde göreve başlayan Rompuy'un görev süresi 30 Kasım 2014'te sona eriyor.

(CİHAN)

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,336 µs