En Sıcak Konular

'Bıçaklı terör saldırısı İslam'a ihanettir'

23 Mayıs 2013 15:15 tsi
'Bıçaklı terör saldırısı İslam'a ihanettir' İngiltere Başbakanı David Cameron, "Bu saldırı, İslam dinine ve ülkemize birçok katkıda bulunan Müslüman toplumuna bir ihanettir." dedi.

Cameron, "İslam dininde, böyle tüyler ürperten bir saldırıyı haklı gösterecek hiçbir şey yoktur." diye konuştu.

David Cameron, dünkü bıçaklı terör saldırısı sonrası bu sabah yapılan Cobra toplantısı ardından yaptığı basın açıklamasında, "Bu olayı gerçekleştirenler bizi bölmek istiyor. Fakat şunu iyi bilmeliler ki böyle bir saldırı bizi bir araya getirerek daha güçlü kılar." sözlerine yer verdi.

Cameron, ülkesinin aşırıcılık ve terör karşısındaki kararlı duruşunu kesin bir şekilde devam ettireceğini ve terörün her türlü çeşidine hiçbir zaman teslim olmayacaklarını vurguladı.

Bu olayın sadece İngiliz toplumuna yapılmış bir saldırı olmadığına dikkat çeken Başbakan Cameron, "Bu saldırı, İslam dinine ve ülkemize birçok katkıda bulunan Müslüman toplumuna bir ihanettir." dedi. Cameron, "İslam dininde, böyle tüyler ürperten bir saldırıyı haklı gösterecek hiçbir şey yoktur." diye konuştu.

İngiliz lider, terörizmi mağlup etmenin en iyi yollarından birinin günlük normal hayata devam etmek olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Cobra toplantısına katılan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson da, "Bu saldırıdan dolayı İslam dinini suçlamak büyük bir yanlış olur." şeklinde konuşmuştu.

Londra'nın güneydoğusundaki Woolwich'te bulunan Kraliyet Topçu Birliği kışlası yakınlarında gerçekleşen olayda, iki siyahi saldırgan satır ve pala ile 3 kişiye saldırarak 1 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi yaralamıştı. Zanlılar saldırı sonrası elleri kanlı ve bıçaklı olarak kamera karşısında yaptığı açıklamada, bu saldırıyı Müslümanların hakkını savunmak için düzenlediklerini iddia etmişti.

(CİHAN)

Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs