En Sıcak Konular

Suriyeli muhaliflerin İstanbul toplantısı başladı

23 Mayıs 2013 14:17 tsi
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul toplantısı başladı.



SMDK eski Başkanı Muaz El-Hatib, SMDK Başkan vekili George Sabra'nın yanı sıra üst düzey üyelerin de hazır bulunduğu toplantının üç gün süreceği belirtildi. SMDK'nın bugünkü toplantısında Suriye'deki mevcut durum, koalisyona yeni üyelerin alınarak tabanının genişletilmesi gibi konuların ele alınacağı belirtildi. Yarın ise toplantıda Muaz el Hatib'in yerine yeni SMDK'nın genel başkanı seçilecek. Yapılacak seçimlerde ayrıca bir genel sekreter ve 3 genel başkan yardımcısı belirlenecek. Toplantının son gününde ise Başbakanlığı'nı Gassan Hito'nun yaptığı geçici hükümetin yeni kabine üyelerinin seçileceği kaydedildi.

Basın mensuplarına kısa bir süre görüntü alınmasına izin verildiği toplantı ile ilgili olarak SMDK basın müdürü Halid el Salih, açıklama yaptı. Bu günkü toplantıda siyasi konuların yanı sıra, koalisyonun genişlemesinin ele alınacağını ifade eden Salih, koalisyonda 72 üyenin olduğunu, bunların 10'nun hiç bir toplantıya katılmadığını söyledi. Salih, söz konusu üyelerin katılmaması durumunda yeni üyelerin seçileceğini aktardı.

Muhaliflerin Cenevre toplantısına katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruyu cevaplayan Salih, bu konuda belirsizliğin sürdüğünü, görüşmelerde bu mevzunun da ele alınacağını söyledi. ABD'nin kendilerine gönderdiği programın birçok bölümünde belirsizlik olduğunu ifade eden Salih,"Cenevre toplantısına kimin katılacağı ile ilgili belirsizlik var. Kimin katılacağını bilmiyoruz. Bu konuda puslu bir hava var. ABD ve Rusya siyasi çözümden bahsediyor. Biz de siyasi çözüm istiyoruz. Demokratik bir geçici hükümetin kurulmasını istiyoruz. Esed'in içinde olduğu geçiş sürecini istemiyoruz." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,505 µs