En Sıcak Konular

Muhtıra seçimleri etkiledi mi? Büyükanıt yanıtladı...

30 Temmuz 2007 21:45 tsi
Muhtıra seçimleri etkiledi mi? Büyükanıt yanıtladı... TSK'nın tavrının seçimleri etkilediği şekildeki iddialara cevap veren Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, bu görüşe katılmadığını anket şirketi ifadesiyle cevap verdi: Anket şirketimiz yok!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK'nın tavrının seçim sonuçlarını etkilediği düşüncesine katılmadığını söyledi. Orgeneral Büyükanıt, KKTC'de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'işgalci kuvvet' olarak gösterenleri şiddetle kınadığını belirtti.

Merkez Orduevi'ndeki KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda bir gazetecinin seçim sonuçlarına ilişkin, 'TSK'nın tavrıyla seçimlerin etkilendiği yorumları yapılıyor, TSK suçlanarak' ifadeleri üzerine Büyükanıt şunları kaydetti:

"Bizim araştırma şirketlerimiz filan yok. Elimizde somut veriler olmadan da birşeyler söyleyemeyiz. Onun için bu sonuçlara cevap veremem ama benim düşüncem öyle değil. Ama bakın benim elimde bir veriye dayalı birşey değil, tahmine dayalı onun için."

Kıbrıs'taki son gelişmelere ilişkin bir soru üzerine, KKTC halkının bir izolasyon ve tehditle karşı karşıya olduğunu ifade eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Annan Planı kapsamında yapılan referandumda Kıbrıs Türk halkının iradesini gösterdiğini hatırlattı. Bütün avantajlarına rağmen Rum Kesimi'nin bu iradeyi göstermediğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, "Ama cezalandırılan Kıbrıs Türk halkı oldu, anlaşılmaz biçimde" ifadelerini kullandı.

Orgeneral Büyükanıt, KKTC'de görev yapan Türk askerine yönelik 'işgalci' suçlamalarına da sert tepki gösterdi. Orgeneral Büyükanıt, "TSK'yı orada (KKTC'de) işgalci kuvvet olarak gösterenleri şiddetle kınıyorum. Kıbrıs'ta barış varsa bunun sebebi Türk askeridir. KKTC halkının savunmasını severek üstlenmiştir. Aksini düşünmek insafsızlıktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin Fransa ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin savunma alanında yaptığı anlaşmayı hatırlatması üzerine ise Orgeneral Büyükanıt, bu anlaşmanın uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu savundu. "Açın bakın uluslararası anlaşmalara, açık hukuk ihlali olduğunu görürsünüz" diyen Orgeneral Büyükanıt, hem Rumlar'ın hem de Fransızlar'ın uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini yineledi. 'Türkiye'nin buna tepkisini yeterli buluyor musunuz?' sorusuna ise Orgeneral Büyükanıt, "Ona ben cevap veremem"
karşılığını verdi.

Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun da, terörle mücadele konusunda ABD'nin tutumunu eleştirdi. ABD'li askerlerin Irak'a gitmemek için kendilerini ayaklarından vurarak Kanada'ya ve Meksika'ya kaçtıklarını savunan Saygun, "Şimdi Güneydoğu'ya gidenlerin ruh hallerini anlasınlar" şeklinde konuştu.

Resepsiyona, Orgeral Büyükanıt'ın dışında kuvvet komutanları ve çok sayıda general ve amiral katıldı. Orgeneral Büyükanıt, yaklaşık 1.5 saat kaldığı resepsiyonda ev sahibi sıfatındaki KKTC Ankara Büyükelçisi Gazi Tameroğlu tarafından uğurlandı. Gecede, KKTC Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşu yıldönümü nedeniyle pasta da kesildi.



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs