En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı: Trafik kontrolleri yoğunlaştı

23 Mayıs 2013 11:10 tsi
Bakan Yazıcı, kaçakçılıkla mücadele için trafik kontrollerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yemenli bir grup gazeteciyi Bakanlık Toplantı Salonu'nda kabul etti.

Türkiye ve Yemen kamuoyunda gündeme gelen "silah sevkıyatı" iddialarına değinen Yazıcı, bugüne kadar vuku bulan söz konusu sevkıyatların tamamen beyanat eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Yazıcı, "Şunun altını çizmek istiyorum; Türkiye gümrükleri gerçekten teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılı ve gümrüklerde istihdam ettiğimiz personeli iki aşamalı sınavdan geçirmek suretiyle mesleğe kabul ediyor ve sürekli eğitime tabi tutuyoruz" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Kuru sıkı oyuncak olarak nitelediğimiz malzemenin sevkıyatı izne tabi değil. Bunlar ticarete konu olabilecek ürünler. Dolayısıyla buradaki kural ihlali bizim açımızdan sadece beyannamede beyan edilmeyişinden ibaret. Dolayısıyla fiil, gerçek dışı beyanname hazırlama şekliyle savcıya sevk edildi. Yemen'de bunların silaha dönüştürülebileceği iddiasını söylediler. Biliyorsunuz bu tür ürünlerin bir standardı var ama dostlarımızın bu iddialarını da takip ediyoruz. Şayet bu doğruysa başka önlemler almamız gerekiyor, onları da alacağız."

Konunun müfettişler tarafından hassasiyetle incelenmesine devam edildiğini dile getiren Yazıcı, iki ülke arasındaki yazışmaların diplomatik yolla yapıldığını ve bu nedenle sürecin uzayabildiğini belirtti.
 
"Türkiye'yi irtibatlandırmak ve töhmet altına bırakmak haksızlıktır"
 

Yemen'de piyasada kaçak silah bulunduğuna ve bunları Türkiye'ye ilişkilendirenlerin olduğunu anımsatan Yazıcı, "Sözünü ettiğim iki somut olay dışında Türkiye'yi irtibatlandırmak ve töhmet altına bırakmak haksızlıktır. Bizim anlayışımıza en kutsal varlık insandır. En üstün değer adalettir, haktır. En kutsal değere zarar verecek fiillere bizim müsaade etmemiz ve kaçakçılığı tolore etmemiz kesinlikle söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Kaçakçılıkla mücadele için trafik kontrollerini yoğunlaştırdıklarını ifade eden Yazıcı, esas olanın insanların beyanlarına itibar etmek olduğunu ancak bunun, suiistimal edildiğine dair istihbarat gelinceye kadar geçerli olduğunu kaydetti.

aa



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs