En Sıcak Konular

MSB'den ihale haberlerine yalanlama

30 Temmuz 2007 21:39 tsi
Milli Savunma Bakanlığı, Bakanlığın açtığı ihaleleri alacak firmaların "Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği" tarafından belirlendiği şeklindeki haberlerin gerçek olmadığını belirtti. Bakanlığın açıklamasında, ihalelerin kanunlar çerçevesinde yapıld

Bakanlığın yazılı açıklamasında haberlerde geçen ihale dosyalarının incelendiği belirtilerek “MSB tarafından gerçekleştirilen tüm ihaleler 4734 sayılı Kamu ihale Kanununun 5’inci maddesine göre açık ihale usulü ile yapılmakta ve istekliler bu işlere ait ihale dosyalarını bedeli karşılığında serbestçe satın alabilmektedir” denildi.

Açıklamada, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının bin 200 kişilik er yemekhanesi inşaatı ile 3. Kolordu Komutanlığı Kuzey Kışla Er Pavyonu inşaatının ihalesinin kanunlara göre yapıldığı ve sözkonusu haberlerde adı geçen Salih Zeki Balaban’ın bu ihaleler ile ilgili bir firmanın temsilcisi olarak ihale dosyası satın aldığını ancak firmanın ihalelere katılmadığı belirtildi.

Yine aynı haberlerde yer alan 74 Milyon YTL’lik kara havacılık okul komutanlığı helikopter ve uçak bakım hangarı inşaatı ile 20 Milyon YTL’lik GES Komutanlığı Garnizon inşaatına yönelik MSB tarafından herhangi bir ihale yapılmadığını da kaydedildi.

Telefon görüşmesi metni ile bir inşaat firması ve bir şahsın adının geçtiği haberlerin de incelendiği ifade edilen açıklamada, söz konusu firma ve şahsın Tunceli ve Tuzla işlerine yönelik ihale dosyası satın almadıklarının ve ihalelere katılmadıklarının belirlendiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, haberlerde ismi geçen Salih Zeki Balaban’ın değişik isteklilerin temsilcisi olarak bazı ihale dosyaları aldığı, bazı ihalelere girdiği, diğer bazı ihalelere katılmadığı ve katıldıklarında da herhangi bir ihaleyi kazanmadığı belirtildi.

hurriyet



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs