En Sıcak Konular

Anayasa konseyi Ahmedinejad'ı kızdırdı!

22 Mayıs 2013 14:28 tsi
Anayasa konseyi Ahmedinejad'ı kızdırdı! İran İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, 14 Haziran'da yapılacak seçimlerden müttefiki İsfendiyar Rahim Meşai'nin men edilmesine karşı çıkacağını açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, mevcut müttefiki olan ve halefi olarak görülen İsfendiyar Rahim Meşai'nin 14 Haziran'da ülkede gerçekleştirilecek seçimlerdeki adaylığının İran Anayasayı Koruma Konseyi tarafından iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamada bu karara karşı çıkacağını ifade etti. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in başkanlığını yaptığı konsey tarafından adaylıkları onaylanmayan Rahim Meşai'nin seçimlerden men edilmesi kararının ardından açıklama yapan Ahmedinejad, "Bence Hamaney ile alakadar hiçbir problem olmayacak. Ve ben, son ana kadar onunla birlikte bu konunun arkasında olacağım" şeklinde konuştu. Himayesi altında olduğu düşünülen Maşei'nin daima arkasında olduğunu ifade eden Ahmedinejad ayrıca, "Problemin çözüleceği konusunda ümitliyim" ifadesiyle de konseyin bu kararını geri çekmesi gerektiği konusundaki fikrini beyan etti.

  Ayetullah Ali Hamaney'in başkanlığını yaptığı konsey tarafından bir ay sonraki seçimlerdeki adaylığı onaylanmayan diğer bir ismin ise 1989-1997 yılları arasında İran'ın 4. Cumhurbaşkanlığı görevini de ifa eden Ali Ekber Haşimi Rafsanjani olduğu bildirildi. Fakat, 79 yaşındaki eski devlet adamının konseyin kararına karşı çıkmayacağı kaydedildi. Meşai ile Rafsanjani'nin 14 Haziran seçimlerinden men edilmelerinin ardından adaylar arasında mevcut Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın siyasi duruşunu devam ettirecek bir adayın kalmadığı fark edildi. Ayrıca Ahmedinejad'ın dini lider Hamaney ile siyasi duruşundan kaynaklı birtakım sorunlarının olduğu da biliniyordu.

Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs