En Sıcak Konular

Yunanistan'ın Azerbaycan'a ilgisi arttı

20 Mayıs 2013 14:28 tsi
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras bazı resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a geldi. Samaras'ın Bakü temasları Yunanistan tarafından kısa süre içerisinde yapılan ikinci üst düzey ziyaret olarak dikkat çekti.



Samaras, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edildi. Azerbaycan Yunanistan ilişkilerinin ele alındığı kabulde özellikle politik, ekonomik ve kültürel alanların başarıyla geliştiği kaydedildi. Ayrıca söz konusu iyi ilişkilerin 2014 yılında Yunanistan'ın Avrupa Birliği(AB) dönem başkanlığını devralacağından dolayı önemli olduğu da ifade edildi. İki ülke arasında enerji alanındaki işbirliğinin gelecekte daha da geliştirilmesi için önemli fırsatların olduğu vurgulandı.

İki lider daha sonra görüşmelere heyetlerinde katılımıyla iş yemeği şeklinde devam etti.

YUNANİSTAN'IN BAKÜ'YE KISA SÜREDE İKİNCİ ÜST DÜZEY ZİYARETİ

Samaras'ın Bakü ziyareti Atina'dan Azerbaycan'a kısa dönemde yapılan ikinci üst düzey ziyaret olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ayın sonunda Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos 'da gelmiş ve resmi temaslarda bulunmuştu. Diplomatik uzmanlar Yunanistan'ın bölge ile ilgili çalışmalarını Haziran ayında Azerbaycan tarafının Şahdeniz havzasından çıkartılan doğal gazın Avrupa'ya taşınmasının öngörüldüğü güzergah konusunda nihai karar verecek olmasından kaynaklandığını ifade ediyorlar. Yunanistan söz konusu transitin Arnavutluk ve İtalya ile beraber ortağı olduğu Trans Adriyatik Projesi(TAP) hattıyla Avrupa'ya taşınmasını istiyor. Diğer taraftan Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya üzerinden inşası düşünülen Nabucco West projesi ikinci alternatif güzergah olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bakü temaslarını dün tamamlayan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras`ı akşam saatlerinde Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanı'ndan Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı, Natig Aliyev başkanlığında bir heyet uğurladı.

(CİHAN)

Bu haber 1,104 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs