En Sıcak Konular

'Kriz olmayacak, konserve depolamaya gerek yok'

20 Mayıs 2013 14:00 tsi
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, 2008-2009 döneminde olduğu gibi herhangi bir ekonomik kriz beklemediklerini, vatandaşların konserve biriktirmelerine gerek olmadığını söyledi.

Rus basınına değerlendirmede bulunan Medvedev, "2008-2009 döneminde yaşanan kriz benzerinden sakınabileceğimize inanıyorum. Bunun için konserve et ya da tuz depolamaya gerek yok." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Medvedev'in de katıldığı genişletilmiş hükümet toplantısında 2008'de yaşananların benzerlerinin görülmeye başladığını, hükümetin buna göre yeterli tedbirleri almasını istemişti.

Rusya ekonomisi 2008 krizinde görülen yüzde 10'luk küçülmeyi telafi etmeye çalışıyor. Avrupa'nın Rus enerjisine talebinin azalması nedeni ile Rusya 2012'de yüzde 3,4 ancak büyüyebildi. Yıl sonu rakamlarının ise yüzde 2 civarında olması bekleniyor.

EKONOMİK DURGUNLUKTAN 3 YILDA ANCAK ÇIKARIZ

Diğer taraftan Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin ise, ülkenin ekonomik durgunluk içinde olduğunu, iktidar partisi Birleşik Rusya'nın sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Rusya ekonomisinde yeni büyüme trendinin yakalanabilmesi için şimdi kollar sıvansa bile 3-5 yıllık bir süreye ihtiyaç olduğunu belirten Kudrin, ülkenin siyasi sisteminin içerden ve dışarıdan meydan okumalara karşı, modernizasyon sürecini geliştirmesine izin vermediği eleştirisi getirdi.

İktidar partisi Birleşik Rusya'yı sorumluluk almaya davet eden Kudrin, "Maalesef, negatif ve olumsuzluklar biriktiriyoruz. Bunun etkileri 2-3 yıl daha sürer." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs