En Sıcak Konular

''Artık eşit katılımı konuşma vakti''

20 Mayıs 2013 08:14 tsi
''Artık eşit katılımı konuşma vakti''
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Avrupa'daki Türklerle ilgili, "Artık entegrasyonu değil eşit katılımı konuşma vaktidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının Belçika'nın Hasselt kentinde düzenlediği kardeşlik ve dayanışma gününe katıldı.
 
Ethias Arena'da binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanan Bozdağ, "Bugün bambaşka bir Türkiye varsa dünle kıyaslanamayacak muhteşem bir Türkiye varsa bu değişimin motor gücü sizlersiniz, sizin alın terinizdir. Türkiye de size şükran borçludur" diye konuştu.
 
"Türk milleti ve hükümeti olarak sizin yanınızdayız" diyen Bozdağ, Türkiye'de kendi milletini tehlike ve tehdit olarak gören bir anlayışın tarih olduğunu belirtti.
 
Bozdağ, "Yanlış, sakat, yasaklı ve suçlu bakışları, tehlike ve tehdit gören bakışları ve anlayışları tarihin çöplüğüne havale ettik. Artık milletine şaşı gözle bakan bir anlayış yok. Milletin her bir ferdini eşit gören, aynı yaklaşımla kucaklamak isteyen bir anlayış iktidarda. Bu anlayışla ülkemize ve milletimize hizmete devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Entegrasyon devri kapandı"
 
Bozdağ, Türk toplumunun Avrupa'da başarı için entegrasyondan öte adımlar atması gerektiğinin altını çizerek "Artık entegrasyonu değil eşit katılımı konuşma vaktidir, entegrasyon devri kapanmıştır" şeklinde konuştu.
 
Bu kapsamda Avrupalı Türklerden ana dillerini ve yaşadıkları ülkelerin dillerini iyi öğrenmelerini, çocuklarını en iyi okullara göndermelerini, inançlarına ve kültürlerine sahip çıkmalarını isteyen Bozdağ, yükselen ayrımcılık, ırkçılık ve İslamofobi tehdidine dikkati çekti.
 
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Barışa, huzura, insanların mutluluğuna tehditlerin başında büyüyen ırkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi anlayışı gelmektedir. Bunlara karşı hep beraber mücadele etmemiz lazım" görüşünü dile getirdi.
 
Avrupalı siyasetçilere ırkçılıkla birlikte mücadele çağrısı yapan Bozdağ, "Oy kaygısıyla bunları görmezden gelmeyelim. Yoksa yarın bunlar bütün toplumları teslim alır" uyarısında bulundu.
 
Bozdağ, "Biz Türkiye'de bu hastalıklı anlayışlarla mücadele ediyoruz" dedi.

aa


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs