En Sıcak Konular

Amacımız farklı kesimlerin görüşlerini dinlemek

17 Mayıs 2013 22:08 tsi
Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ensaroğlu, "Toplumun farklı kesimlerinin sürece dair görüşlerini dinlemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Adıyaman'da 93 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) konferans salonunda bir araya geldi.
 
Grup başkanı Yılmaz Ensaroğlu, çözüm süreciyle ilgili farklı kesimlerden insanların düşüncelerini öğrenmeyi amaçladıklarını belirterek, "Temel misyonumuz, gittiğimiz yerlerde toplumun farklı kesimlerinden insanların sürece dair değerlendirmelerini, görüşlerini, önerilerini, talep ve beklentilerini, varsa endişelerini, kaygılarını dinlemek. Daha sonra da bunları harmanlayıp hem hükümete, karar alıcılara, siyaset kurumuna hem de genel olarak kamuoyuna sunmak. Ayrıca bizim gibi Türkiye'nin diğer bölgelerine giden arkadaşlarımıza tespitlerimizi, gözlemlerimizi ve değerlendirmelerimizi sunmak" diye konuştu.
 
Çözüm sürecinde çok fazla özel bilgilere sahip olmadıklarını dile getiren Ensaroğlu, şunları kaydetti:
"Dünyanın hiçbir yerinde bu gibi olaylarda silahların susması ve silahlı unsurların geri çekilme aşamaları halka açık şekilde yapılmaz. Türkiye'de de bunun böyle yapılmasını beklemek anlamsız. Bu yüzden 'kim ne konuştu, hangi şartlar karşılığında ne şekilde çekiliyor', açıkçası çok fazla bakmıyoruz. Çok fazla merak da etmiyoruz.
 
Çünkü sorunun kalıcı çözümü için sonunda yapılacak olanlar, neticede hükümetin uygulamaları, Meclisten çıkarılacak birtakım yasalarla ya da yapılacak anayasal düzenlemelerle belki de en ideali hepimizin beklentisi doğrultusunda yeni bir anayasayla yapacağı için gözler önünde olacak. Biz de orada vatandaşlar olarak elbette sözümüzü söyleyeceğiz, tutumumuzu alacağız, eleştirimizi yapacağız. Destekleyeceksek desteğimizi belirleyeceğiz ama güvenlik ve silahla ilgili aşamaların da mahrem yürümesine kendimizi alıştırmamız lazım."
 
Ensaroğlu'nun konuşmasının ardından, toplantı Etyen Mahçupyan'ın moderatörlüğünde basına kapalı devam etti.
 
Güneydoğu'da beklentiler yüksek
 
Grup üyesi Ahmet Faruk Ünsal da toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çözüm sürecine dair çok yüksek bir beklenti var. Çünkü Güneydoğu, şiddetin en büyük bedelini ödemiş bölge. İnsanların ya çocukları ölmüş, ya dağ başında, ya ülkelerini terk etmiş ya da cezaevindeler. Dolayısıyla bu bölge barışa en fazla ihtiyaç duyan bölge" şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs