En Sıcak Konular

Ruslara Türkiye'de vizesiz süre 60 güne çıkarıldı

17 Mayıs 2013 16:27 tsi
Rusya ve Türkiye arasında bir aylık süre ile vizesiz seyahat uygulamasını, Türkiye tek taraflı olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 günden 60 güne çıkardı. Bugünden itibaren uygulamaya konulan karar, 31 Aralık 2013'e kadar geçerli olacak.



Türkiye'de yazın uzun dönem kalmak isteyen Rus turistleri rahatlatmak için alınan kararın, turizm sektörüne önemli katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye geçen yıl da tek taraflı olarak 30 günlük süreyi 60 güne çıkarmıştı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, "Umuma mahsus pasaport hamili Rusya Federasyonu vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları seyahatlerinde, 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla 30 gün olan vizesiz kalış sürelerinin 60 güne çıkarılması; Dışişleri Bakanlığının 5/4/2013 tarihli ve 76154 sayılı yazısı üzerine, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 22/4/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır." ifadesi yer aldı.

RUSLARIN YÜZDE 25'İ TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı değerlendirmede uygulamanın geçen yıllarda olduğu gibi 60 güne çıkartıldığını, tur operatörleri ve bireysel olarak Rusya vatandaşlarından gelen yoğun talebin dikkate alındığını söyledi.

2012'de 3,6 milyon Rus turist Türkiye'yi ziyaret etti. 2013'ün ilk dört ayı için rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,2 artarak 370 bine ulaştı. Yıl sonunda 4 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Geçen yıl 15 milyon Rus turistin yurt dışına tatile gittiğini dikkate alındığında Türkiye tercihi yüzde 25'leri buluyor.

8-30 HAZİRAN ALIŞ VERİŞ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Türkiye'de turizmin sadece sıcak deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığına değinen Kılıç, sağlık, inanç, alış veriş gibi alternatif turizmin de öne çıkmaya başladığını söyledi. Üç semavi dinin buluştuğu Türkiye'de Sümela, Akdamar ve Kapadokya Kiliseleri Ortodoks dünyanın ilgisini çekiyor. Alış veriş turizmi açısından ise Türkiye, Dubai'yi geçebilecek potansiyele sahip.

İstanbul'da anlaşma sağlanan yüzlerce AVM ve mağaza yüzde 30-40'lara varan indirim yapacak. Türk Hava Yolları ile birlikte düzenlenen festival kapsamında ekonomi sınıflarında 40 kilograma kadar bagaj hakkı veriliyor. Böylece çok makul fiyatlara İstanbul'da alış veriş yapıp dönmek mümkün olacak. İstanbul'a alış veriş için gidenleri, 5 bin yıllık kentin tarihi ve kültürel değerleri karşılıyor.

(CİHAN)

Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs