En Sıcak Konular

Türkiye, Hindistan ve Kolombiya ile aynı ligde

17 Mayıs 2013 12:33 tsi
Türkiye, Hindistan ve Kolombiya ile aynı ligde Saha Kredi Derecelendirme Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Suhan Seçkin, kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkelere not verme metodolojileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Seçkin, Türkiye'nin S&P ve Fitch'in notlama skalasında A veya A+, Moody's de ise A3 seviyesinde olması gerektiğini söyledi.
 
AA muhabirinin Hazine Müsteşarlığı verilerinden derlediği bilgilere göre Türkiye, Moody's'ten Baa3, S&P'den BB+, Fitch'ten ise BBB- notuna sahip. Buna göre Türkiye Moody's ve Fitch'e göre aynı not görümüne sahipken, S&P'ye göre not görünümü bir basamak düşük.
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'e göre Türkiye'nin yatırım notu Baa3 seviyesinde. Türkiye bu notu ile Namibya, Hindistan, Romanya, Kolombiya, Kosta Rika, Peru, İzlanda, Endonezya, İspanya ve Uruguay ile aynı seviyede.
 
S&P'ye göre ise Türkiye'nin notu BB+, görünümü de durağan. Türkiye bu not ile S&P'ye göre Romanya, Endonezya, Filipinler, Barbados ve Hırvatistan ile aynı not meridyeninde yer alıyor. S&P notu yükseltmeden önce Türkiye BB notuna sahipti ve Guatemala, Ürdün, Portekiz, Macaristan ve Kosta Rika ile aynı not görünümüne sahipti.
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'e göre ise Türkiye BBB- seviyesinde. Bu da Türkiye'yi Fas, Namibya, Hindistan, Hırvatistan, Romanya, Endonezya, Kolombiya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Uruguay ile aynı not görünümüne sahip yapıyor.




 

Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs