En Sıcak Konular

Balyoz ve Poyrazköy sanığı, internete düşen ses kaydıyla ilgili ifade verdi

16 Mayıs 2013 16:17 tsi
Balyoz ve Poyrazköy davası sanıklarından emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, internete düşen ve kendisine ait olduğu belirtilen ses kaydıyla ilgili ifade verdi. "Son 4 Genelkurmay Başkanı vatan haini" dediği öne sürülen Ilgar, "Konuşma bana ait değil" dedi.



Balyoz davası hükümlüsü ve Poyrazköy davası sanığı Fatih Ilgar'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı geçtiğimiz yıl bir internet sitesinde yayınlanmıştı. Ses kaydı yayınlandığında Hasdal Askeri Cezaevi'nde bulunan Ilgar'a ait olduğu belirtilen ses kaydında, "Son dört Genelkurmay başkanı (Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner) vatan haini. Onların yüzünden bu hallere geldik. Çünkü hepsinin sıkıntısı vardı. Köşeye sıkıştırıldılar bunlar. Yaptıkları hatalardan dolayı. Ve hareket edemez hale geldiler. Elleri kolları bağlandı ve bu hale geldik. Lider lazım. İşte geçmiş Genelkurmay başkanı o yüzden lider olma şansını kaybetti. İnisiyatif sıfır insanlarda. Yani operasyon yapamıyor. Olay hakimiyetini kaybetti. Bu insanlar vatan haini. Vatan haini yani inanın yüzleri çok kirli bunların." ifadeleri yer almıştı.

Bu ses kaydı üzerine Genelkurmay Adli Müşavirliği, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici de başlatılan soruşturma kapsamında bugün Fatih Ilgar'ın ifadesini aldı. Ilgar, ifadesinde, "11 Şubat 2011'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nde amiraldim. Tutuklandım, cezaevine kondum. Ses kayıtları yayınlandığında amiral olarak TSK'da personeldim. Konuşma bana ait değil." ifadelerini kullandı. Ilgar, hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

(CİHAN)

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs